Az előző rekorderre 40 négyzetmétert vertek rá. Az akciót egy étlapra visszatérő pizza bevezető kampányának szánták.


Néhány napja már a Pizza Hut tartja a legnagyobb pizza világrekordját, írja a LADbible. A gyorsétterem-hálózat 1300 négyzetméteres óriáspizzáját Los Angelesben állították össze. Ezzel 40 négyzetmétert vertek rá az eddigi csúcstartóra.

A korábbi csúcsot egy római gigapizza tartotta, amit ötfős csapat készített még 2012-ben. Az Ottavia névre keresztelt gluténmentes óriást 48 óra alatt 5000 részletben sütötték meg. Ezt szárnyalta túl minden tekintetben a január 18-án a Los Angeles-i Kongresszusi Központban leterített pizza.

Pizza Hut ? (@pizzahut) által megosztott bejegyzés

A Pizza Hut rekorddöntő óriásához közel 6200 kg tésztát, több mint 2200 kg paradicsomszószt, kis híján 4000 kg sajtot és 630 ezernél is több pepperoni szeletet használtak fel. Nem véletlen a recept: az étteremlánc így akarta népszerűsíteni a kínálatába visszatérő Big New Yorker pizzát.

A gasztronómiai monstrumot a rekord hitelesítése után helyi jótékonysági szervezeteknek ajánlották fel. Így az is kiderült, hogy a soha nem látott méretű kolbászos pizzát 68 ezernél is több szeletre tudták felvágni.

Az óriáspizza készítéséről készült videót itt lehet megnézni:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!