Gyilkosság vádjával tartóztatták le az 57 éves Javier Burillo Azcarragát, Mexikó egyik leggazdagabb családjának tagját, miután kisfia életét vesztette egy hajótúrán San Francisco közelében - írta meg a Sky News.


A rendőrség feltételezése szerint a 11 éves fiú vízbe esett, miután apja egy hullámnak vezette a tízméteres hajót az Angyal-sziget közelében, anyílt vízen. A fedélzeten az apa mellett csak két fia tartózkodott, az ütközés után minkét fiú a vízbe esett, a nagyobbik, 27 éves fazonban lábsérülésekkel megúszta a balesetet.

Burillo először 27 éves fiát húzta ki a vízből, amjd a két férfi közösen mentette ki a gyermeket, ezután egy jachtklub kikötőjébe mentek, ahol megállapították a fiú halálát. A rendőrséget az apa értesítette, akit több millió dollár értékű, Belverede-ben található otthonában tartóztattak le, hétfőn pedig egymillió dolláros óvadék ellenében szabadon engedték.

Az Azcarraga-család alapította a világ legtöbb spanyol nyelvű televíziós tartalmát előállító Grupo Televisa SA-t, de több hotellel is rendelkeznek Mexikó-szerte.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!