Az 1973-as dal jogdíjtulajdonosai szerint popsztár ráadásul egy koncert során akaratán kívül beismerte a lopást.


100 millió dolláros kártérítést követelnek Ed Sheerentől egy zenész örökösei plágium miatt, írja a Sassy.hu. Az angol zenészt Ed Townsend jogdíjainak tulajdonosai perelték be, mert véleményük szerint Sheeran Thinking Out Loud című slágerében feltűnő hasonlóságok vannak az 1973-as, Marvin Gaye-jel közös Let's Get It On között.

A 32 éves popsztár tagadja a vádakat. A hétfői, New York-i tárgyalásan egyenesen azt mondta:

„Ha ez megtörténik, én befejezem, abbahagyom” – amikor a per miatti esetleges áldozatokról kérdezte ügyvédje. Sheeran hozzátette: „Nagyon sértőnek találom, hogy az egész életemet annak szentelem, hogy előadóművész és dalszerző legyek, és valaki ezt lekicsinyli.”

A múlt heti tárgyaláson Townsend örökösei bemutattak egy koncertfelvételt, ahol Sheeran minden gond nélkül váltott a két dal között. Szerintük ezzel gyakorlatilag elismerte a lopást. Sheeran hétfőn úgy reagált, hogy nemcsak ő, hanem pályatársai is gyakran adnak elő a fellépések során mashupokat, vagyis két dal összemosását, és ebben az esetben is erről volt szó.

„Sok fellépésen keverem össze a dalokat. Mivel sok dalnak hasonló akkordjai vannak. A Let It Be-től a No Woman No Cry-ig át- és vissza lehet váltani. És őszintén szólva, ha azt tettem volna, amivel vádolnak, elég hülye lennék, ha kiállnék egy színpadra 20 ezer ember elé, és ezt tenném” – mondta Ed Sheeran a bíróság előtt.

A brit zenész dala 2016-ban Grammy-díjat nyert, és a brit, valamint az amerikai slágerlistát is vezette. Egy évvel később perelték be az állítólagos hasonlóság miatt Townsend örökösei. Amennyiben Sheerant bűnösnek találják, egy újabb tárgyalás során állapítják meg a kártérítés mértékét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!