Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, korábban arról beszélt, hogy a vizsgálatok ellene zajló megfélemlítési kampány részei voltak. Elmondása szerint, amikor 2020 elején külön élt Varga Judit igazságügyi miniszterrel, a KEHI munkatársai vizsgálódni kezdtek munkahelyén, ám a kapcsolat rendeződése után a vizsgálat lezárult, anélkül hogy bármilyen konkrét megállapítást tettek volna.


A Diákhitel Központ túlárazott szerződéseiről szóló KEHI-jelentés részleteit szerezte meg az Átlátszó. Ezek szerint a közpénzből finanszírozott tanulmányok és szolgáltatások jelentős része indokolatlanul magas áron készült el, sőt, valós verseny sem mindig volt a pályázatoknál.

A KEHI öt céget emelt ki, amelyek közül a First Voice Kft., a HYPERTEAM Kft., a PlanB Magyarország Kft., a MESTINT Kft., és a Think & Thank Management Kft. szerződéseit vizsgálták, és megállapították, hogy a szolgáltatások értéke nem állt arányban az ellenszolgáltatással.

A Think & Thank Management Kft. esetében pedig felmerült Trentin Balázs neve, aki a Troia Media Kft.-n keresztül szintén kapott megbízást a Diákhitel Központtól. Trentin személye azért is érdekes, mert jelenleg aktív a Tisza Párt Pest megyei szervezésében, így összefonódásokra is gyanakodni lehet.

Az Átlátszó által megszerzett KEHI-jelentés azonban részletesen kitér a problémás szerződésekre, ám az ügyek vizsgálatának lezárásáról vagy konkrét szankciókról már nem esik szó, csupán a vállalat jövőbeli portfólióbővítési lehetőségeiről.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!