Majdnem minden második megkérdezett (vagyis 48 százalék) arról számolt be, hogy kevéssé érzi jól-, vagy kimondottan rosszul érzi magát itthon.


Készült egy felmérés a hazai fiatalok körében: a kutatásból kiderült, hogy minden második megkérdezett kevéssé jól vagy kimondottan rosszul érzi magát.

A Népszava összefoglalója szerint a 16-24 év közötti fiatalok 57 százaléka külföldön képzeli el a jövőjét egy évtized múlva. A többség leginkább az egzisztenciális problémáktól fél és úgy gondolja: az iskola nem készít fel a munkavállalásra.

Majdnem minden második megkérdezett (vagyis 48 százalék) arról számolt be, hogy kevéssé érzi jól-, vagy kimondottan rosszul érzi magát. Ezzel is összefüggésben lehet az a döbbenetes eredmény, miszerint a fiatalok 57 százaléka biztosan, vagy inkább külföldön képzeli a munkavállalást 10 év múlva, és mindössze 6 százalék mondta azt, hogy biztosan Magyarországon marad.

A béreket tekintve azért egészen derűlátó a fiatalok 69 százaléka úgy gondolja, tíz év múlva annyit keres majd, amennyit szeretne.

Összességében viszont elmondható, hogy a magyar fiatalokat sokkal jobban aggasztják saját egzisztenciális problémáik (anyagi helyzet, lakáshoz jutás nehézségei) mint az olyan globális problémák, mint a klímaváltozás vagy a háborúk.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!