Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy párkapcsolat közel sem annyira egyszerű, mint azt az elején hisszük. Megannyi hullámvölgy és nehézség tarkítja a közös utat, amelyeket ha közösen megoldotok a kapcsolat újabb és újabb szintre lép, ezzel erősítve a köztetek lévő köteléket. Viszont ha a nehezebb szituációkban az egyik fél nem partner, akkor onnantól kezdve lehet nem is érdemes erőltetni a dolgot

Ha már valaha is gyötrődtél azon, hogy érdemes-e még benne maradnod egy fuldokló kapcsolatban, akkor bizonyára tudod, hogy milyen fájdalmas és bonyolult érzések és gondolatok cikáznak ilyenkor az ember fejében. Függetlenül attól, hogy mennyi ideje tart a kapcsolat, a búcsú rendkívül nehéz lehet. Ráadásul, a különválás döntésének meghozatala is rengeteg vívódással és kétellyel jár, hisz ilyenkor össze vagyunk zavarodva, és nem tudjuk mi lenne a jó döntés: menni vagy maradni?

Ilyenkor az a legjobb, ha higgadt fejjel és racionálisan gondolkodunk, és számba vesszük a saját érzéseinket és a kapcsolat állapotát. A következőkben ebben leszünk segítségedre, hiszen összegyűjtöttük azokat a jeleket, amelyek egyértelműen jelzik, hogy itt az ideje kilépned ebből a mérgező kapcsolatból és szabadon új fejezetet nyitni az életedben.

1. Szíved mélyén érzed, hogy nem vagy boldog

Ha egy percig is azt érzed, hogy a lelked nem boldog, akkor csak az idődet fecsérled. A boldogság egy olyasvalami, ami felett nem alkudhatsz meg, még egy kapcsolat kedvéért sem.

2. Kialudt a tűz kettőtök közt

És itt most nem feltétlen a vonzalom eltűnésére gondolunk, hanem az odafigyelésre, a kölcsönös odaadásra, hiszen ezek is hozzátartoznak a párok közötti intimitáshoz.

3. Jövőbeli terveidben már nem szerepel az illető

Ha arra gondolsz, hogy mi lesz veled 5 év múlva, és nem látod lelki szemeid előtt magad, amint a mostani partnered oldalán sétálgatsz, akkor nem is kérdés a szakítás.

4. Úgy érzed, hogy olyasvalakit kell játszanod, aki valójában nem te vagy

Sosem kényszeríthet senki sem arra, hogy másképp viselkedj, mint amilyen igazából vagy. Ha valaki igazán szeret, akkor nem akar megváltoztatni, hisz nem azért szeret, ami vagy, és nem azért, amivé szeretné, hogy válj.

5. A szabadidődet inkább mással töltenéd

Ha egy sziklaszilárd és harmonikus kapcsolatban élsz, akkor az együtt töltött idő csupa ajándék. Ha nem működik kettőtök között a dolog és csak kerülgetitek egymást, akkor jobb, ha visszaadjátok egymásnak a szabadságát.

6. Folyton csúnya dolgokat vágtok egymás fejéhez

Ha folyamatosan csak veszekedtek s nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetitek egymást, akkor miért is vagytok még mindig együtt? Egyikőtöknek sincs szüksége arra, hogy minden egyes nap leszívjátok egymás energiáit.

7. Bármit is tesz, idegesít

Csináljon bármit is, minden egyes tettére robbansz, mivel már a puszta jelenléte is idegesít. Mennyi felesleges stressztől megkímélnéd magad, ha elengednétek végre egymást.

8. Csak azért vagy vele, mert a szingliség gondolata megrémít

Rengetegen maradnak mérgező kapcsolatokban csak azért, mert félnek attól, hogy szingliként nem kapnák meg a helyüket az életben. Ha csak ez tart vissza, hogy továbblépj, akkor légy bátor, és szállj ki ebből a kapcsolatból, hiszen rövid időn belül úgyis jön egy újabb.

9. Ha valami bánt, nem nála keresel vigasztalást

A szerelmespárok nem csak a boldogságban vannak ott egymásnak, hanem vállalják azt is, hogy támaszt és segítséget nyújtanak a másiknak, ha annak szüksége van rá. Ha a partnered nem ilyen, és nem is szívesen fordulnál hozzá segítségért, akkor ez egy igazán jelentős vészjel lehet a szakításra.

10. Semmi közös nincs bennetek

Mindannyian olyan társat szeretnénk, akivel közösek az érdeklődési köreink, akivel egy hullámhosszon pendülünk, legyen szó az élet bármelyik területéről. De ha például az életvitele számodra megterhelő, akkor lehet, hogy nem ő az igazi.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!