Két menetjegy nélkül utazó utas miatt a buszsofőr bérét csökkentette a Volánbusz - számolt be róla a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége a honlapján.

Az eset Borsod megyében történt. Két utas felszállt a buszra, de nem akartak jegyet venni, és a sofőr többszöri felszólítására sem voltak hajlandóak leszállni a buszról. Miután buszvezető sehogy sem tudta elérni, hogy a potyautasok elhagyják az utasteret, elindult és végezte a munkáját.

Amikor a jegyellenőrök felszálltak a buszra, megállapították, hogy két jegy nélküli utas van a járaton. Erre a sofőr elmondta, hogy mi történt korábban.

Az ellenőrök ennek ellenére nem próbálták rábírni a potyautasokat, hogy jegyet vegyenek és nem merték őket kizárni az utazásból sem, sőt a hatóság közreműködését sem kérték. A buszsofőrt viszont feljelentették, akinek a történtek miatt egyhavi fizetését 10 százalékkal csökkentették.

"Könnyű lenne ebben az esetben azt mondania a munkáltatónak, hogy hívjon a buszvezető rendőrt, de ez az autóbuszvezető fog az elkövetkező napokba is a járaton szolgálatot teljesíteni! A rendőri intézkedés után, jobb esetben jól elverik az autóbuszvezetőt, rosszabb esetben belevágnak egy kést, ha szembeszegül velük!

hirdetés

Autóbuszvezető kollégák, meddig tűritek még zokszó nélkül azt, hogy akkor is benneteket büntet a munkáltató, amikor ezt nem érdemlitek meg?"

- írja Dobi István, a KDSZSZ elnöke az oldalon megjelent közleményben.

"A KDSZSZ követeli, hogy a munkáltató azonnal vonja vissza az autóbuszvezető ellen kiadott 10 %-os bércsökkentését! Abban az esetben, ha ez nem történik meg, akkor a határozatot a bíróságon kell megtámadni és kérni annak hatályon kívül helyezését" - zárja sorait.



hirdetés