Azoknak az embereknek, akik lélekben fiatalabbak, az agyuk is lassabban öregszik. És nyilvánvalóan szeretnénk annyi idősnek kinézni, amennyinek érezzük magunkat. Ebben fontos szerepet játszanak a ruháink. Azonban nem mindig egyszerű kiválasztani a számunkra legelőnyösebb darabokat.

Ezért a Bright Side úgy döntött, hogy összegyűjti azokat a tippeket, amikre érdemes odafigyelned ruhavásárláskor.

1. Ne válassz feltűnő mintákat

Olyan mintákat találni, amelyek egyszerre fiatalosak és kifinomultak, nagyon nehéz. Továbbá, ha a minta túl nagy, attól te is nagyobbnak fogsz tűnni, ami nem előnyös. A kisebb és egyszerű mintáktól vékonyabbnak és fiatalabbnak tűnsz majd.

2. Viselj szűkszabású farmert

Szabadulj meg a laza, lógó nadrágoktól. Helyettük szerezz be néhány szűk farmert. Mindig stílusosak és könnyű hozzájuk felsőt találni. Emellett kiemelik az alakodat, amitől vékonyabb és fiatalosabb leszel.

3. Vigyázz az alaktalan ruhákkal

A túlméretezett ruhák jó megoldásnak tűnhetnek, különösen, ha el akarod rejteni a pocakodat. Azonban pont ellenkezőleg működnek, és még nagyobbnak tűnsz tőlük. Egy rövidebb dzseki, ami a csípőd közepéig ér sokkal jobban kiemeli az alakodat, és fiatalos külsőt kölcsönöz.

4. Emeld ki a csípődet

Ahogy öregszünk, egyre kevésbé mutatkozik meg a csípőnk vonala. Emiatt érdemes olyan ruhadarabokat választani, amikkel kiemelheted azt. Vegyél egy széles övet, és tűrd be a felsődet.

5. Csak óvatosan a napszemüveggel

A jól kiválasztott napszemüveg fiatalosabbá tesz. Például a macskaszem formájú szemüveg tökéletes erre a célra, mivel feszesebbnek tűnhet tőle az arcod.

6. Válassz egyszerű ékszereket

Az idősebb generáció kedveli a feltűnő, fényűző ékszereket, míg a fiatalabbak inkább a minimalizmus hívei. Szóval ne vegyél fel túl sok ékszert, és válaszd az egyszerűbb darabokat.

7. Ne viselj túl sok feketét

A fekete szín kiemeli az alakot, és szinte minden alkalomra megfelel. Azonban ahogy idősödünk, az arcunk egyre sápadtabbnak tűnik, szóval a fekete túl éles kontrasztot okoz. Kihangsúlyozza a ráncokat és az árnyékokat az állad, vagy a szemed alatt.

8. Viseld a megfelelő méretű melltartót

A rossz méretű melltartó nemcsak kényelmetlen, de kb. 10 évet is öregít rajtunk. Mivel befolyásolja, hogy hogyan áll rajtad a felvett ruha, ha rossz méretet válaszasz, attól görnyedtnek tűnhetsz.

9. Figyelj a nyakkivágásra

Ha ruhával próbálod elrejteni az öregedő nyakadat, azzal pont az ellenkezőjét éred el. Egy kivágottabb ruhadarab fiatalosabbá és vonzóbbá tesz. Próbálj fel egy V-nyakú pulóvert, vagy dzsekit.

10. Ne viselj túl rövid nadrágot

A túl rövid nadrágtól a lábaid is rövidebbnek tűnnek majd, és kiemelik a vastag, férfias vádlikat. Helyette olyan nadrágot válassz, ami a lábad legvékonyabb pontjánál ér véget.

Számodra melyik tipp volt a leghasznosabb? Ismersz hasonló tükköket?

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!