A lépésre egy nappal azt követően kerül sor, hogy szerdától Csehország és Lengyelország vezettek be hasonló intézkedést szlovák határukon.


Szlovákia csütörtöktől ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzéseket a magyar határon, az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos - erről szerdai ülésén döntött a pozsonyi kormány.

Pozsony az intézkedést az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolta. A magyar határon történő ellenőrzések bevezetésére egy nappal azt követően kerül sor, hogy szerdától Csehország és Lengyelország vezettek be hasonló intézkedést szlovák határukon.

A választások után a hivatalban lévő kormány nem várta meg, hogy Robert Fico kormányt alakítson. A Smer egyik ígérete volt ez a választások idején, Fico be is lengette, hogy ez lesz az egyik első intézkedése az új kormánynak.

Tegnap ugyanis Csehország is lépett: kedd 24 órától tíz napra visszaállította a cseh-szlovák határ ellenőrzését az illegális migránsok megnövekedett száma miatt. Lengyelország és Ausztria is hasonló intézkedéseket foganatosított a határon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!