Miközben zombiktól, földönkívüliektől, szellemektől és más fantasztikus kreatúráktól rettegünk, elég lenne a hullámok alá pillantanunk, hogy nagyon is létező szörnyszülötteket lássunk.

Félelmetes állkapcsú halak, színváltós polipok, halálos puhatestűek. Gyöngéd óriások és apró méregzsákok.

Íme néhány, a teljesség igénye nélkül:

Óriás pikkelyes féreg

Az Antarktisz vizeiben élő óriás pikkelyes féreg képes kitolni a torkát és az állkapcsát a szájából, amikor táplálkozik.

worm

Forrás: YouTube

Csillagvizsgáló-hal

A csillagvizsgáló-halak megtalálhatóak a Vörös-tengerben, az Atlanti-óceánban és az Indonézia körüli vizekben. Nevét a feje tetején elhelyezkedő szemeiről kapta. Így képesek a homok alá beásva magukat várni az áldozatot.

csillag

Mélytengeri agyaras hal

Az agyaras hal igazi mélytengeri ragadozó. Hatalmas fogai közül semmi sem menekülhet. A mérsékelt és meleg vizekben mindenütt megtalálható.

Anoplogaster_cornuta_2012

Wikipédia

Karácsonyfa féreg

Ez a féreg szembeötlő külsejéről kapta a nevét. A tengeri fotósok kedvence a trópusi vizeket kedveli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wikimedia Commons

Karcsú galléros cápa

A karcsú galléros cápa tényleg a rémálmainkból lépett ki, és rendkívül elterjedt az Atlanti-óceánban és a Csendes-óceánban. Jó hír: nagyon ritkán jön a felszínre, így nem valószínű, hogy személyesen is megismerkedsz borotvaéles fogaival.

wii

Wikipédia

Pancake urchin

Az Atlanti-óceánban élő phormosoma placenta nyolc evezőszerű tüskét növesztett. Nagyon törékeny lény, ha kivesszük a vízből, összeomlik.

Phormosoma_placenta

Wikimedia Commons

Blobfish

A Psychrolutes marcidus (angol nevén Blobfish) Ausztrália és Új-Zéland vizeiben található, és megválasztották a világ legrondább állatának. Nem csodáljuk:

bo

Wikimedia Commons

Kékgyűrűs polip

A kékgyűrűs polip apró, 12-36 centis mérete ellenére annyi mérget tartalmaz, hogy akár 26 emberrel is néhány perc alatt végezne. A Csendes- és Indiai-óceán környékén él.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wikimedia Commons

Napóleon hal

A Napóleon hal annak köszönheti a nevét, hogy a feje búbján lévő kinövés Napóleon kalapjára emlékeztet. Nagy mérete ellenére békés faj. A világ minden óceánjában megtalálható.

Napoleon wrasse [Red Sea, Egypt]

Wikimedia Commons

Leveles tengeri sárkány

A leveles tengeri sárkány Ausztrália déli és nyugati partjainál él. A levélszerű kinövéseiről kapta a nevét, amelyeknek a rejtőzködésnél látja hasznát.

leveles

Wikimedia Commons

Forrás: Daily Mail



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!