A profi séfek és a konyha szerelmesei rengeteg olyan ügyes trükköt ismernek, amik könnyebbé teszik a dolgukat. Mi több, folyamatosan találnak ki jobbnál jobb új tippeket, vagy újra rábukkannak egy régen jól beváltra.

A Bright Side csapata minden nap szokatlan dolgok után kutat a közösségi médiában, most pedig összegyűjtötték konyhai tippeket, amiket biztosan te is azonnal beépítesz majd a konyhai szokásaidba.

1. A fedőt megtartja az edény fogantyúja

Főzés közben gyakran le kell vennünk az edényről a fedőt, és ekkor elkezdünk kutatni egy kis szabad hely után, ahová azt letehetjük. Ha fejjel lefelé tesszük le, akkor elgurul, ellenkező esetben pedig zsíros foltot okoz a konyhapulton. Legközelebb helyezd el a fedőt az edény fogantyújának támasztva. Ne ijedj meg, elég stabilan fog állni még akkor is, ha üres az edény.

2. Az almavágó tökéletes gombához is

Nemcsak gyümölcsöket vághatsz fel egy almavágó segítségével, hanem akár gombát is. Csak helyezd a gombát az almavágó közepére, majd nyomd le.

3. Nyársra szúrva is szeletelhetsz gombát

Ez egy másik hatékony módja a gomba szeletelésének. Csak szúrj fel egymás után több gombát is egy nyársra. Így egy vágással több gombát szeletelsz egyszerre.

4. Hasznosítsd újra a műanyag zacskókat és palackokat

Ha kifogytál a tárolóedényekből, vagy esetleg túrázni mész, és nem szeretnéd, hogy a tárolódoboz sok helyet foglaljon a táskádban, ez egy tökéletes megoldás számodra. Annyit kell tenned, hogy beleöntöd a müzlit, cukrot stb. egy műanyag zacskóba, levágod egy vizespalack tetejét, ráhúzod a zacskóra, majd a kupakkal lezárod azt.

5. A salátát, uborkát, vagy citromot felfrissítheted sima vízzel

Ha a salátád kezd megpuhulni és ráncosodni, helyezd azt egy tál jéghideg vízbe. Néhány perc alatt a saláta újra friss és ropogós lesz. Ez a módszer hatékony uborka, vagy citrom esetében is.

6. A botmixer keverője tökéletes a kivi feldarabolásához

Vágd félbe a gyümölcsöt, majd nyomd bele a keverőt, forgasd meg, és könnyedén ki is tudod emelni a héjból a kivikockákat. Ez egy igazán gyors és hatékony módszer.

7. Tökéletes tükörtojást kapsz, ha szétválasztod a fehérjét és a sárgáját

Ha szeretnéd elérni a tökéletes állagot, válaszd szét a tojásfehérjét és a sárgáját. Ezután öntsd a serpenyőbe a fehérjét, majd ha az átsült, mehet rá a sárgája.

8. A bébirépát meghámozhatod alufóliával

A bébirépákról a héjat nagyon hatékonyan el lehet távolítani egy fóliagolyó segítségével. Egyszerűen csak alaposan dörzsöld át a zöldséget a fóliával.

9. Biztosíthatod a hőmérőt egy csipesz segítségével

Egyes ételek elkészítésekor nagyon fontos, hogy figyeljük a hőmérsékletet. A hőmérőt viszont elég kellemetlen folyamatosan tartani. A jó hír az, hogy ettől a kellemetlenségtől megkímélheted magad, és csak egy csipeszre lesz hozzá szükséged.

10. Egy villával könnyebben lecsöpögtetheted a zacskós rizst

Könnyedén megszabadulhatsz a felesleges víztől rizsfőzés után, ha egy villa segítségével a zacskót a mosogató fölé rögzíted. Így a víz közvetlenül a lefolyóba csöpög majd.

Bónusz: Ne dobd el az olajos palack gyűrűjét

Általában eldobjuk az olajos palack gyűrűjét, de rögzíthetjük a fedéllel úgy, hogy egy kis rész maradjon szabadon, így az olajos palackot csepegtetőként is használhatjuk.

Te találkoztál már hasonló zseniális konyhai trükkökkel?

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!