Angliában egy pizza nagyjából 10 font, és egy középkategóriás étteremben három fogásért cirka 25 fontot hagysz ott, míg egy pohár bor 5 fontba kerül. Mai középárfolyamon 30 font nagyjából 10 000 forintnak felel meg. Ennyi hozzájárulást kér a karácsonyi vacsorához egy angol nő.

A 33 éves Gemma Andrews ötödik gyermekét várja. 10 éve karácsonykor nyitva az ajtajuk minden családtag és barát előtt, akik egy ideje beszállnak a költségekbe. Az ITV This Morning című műsorának nézői közül azonban sokan elképedtek, és nyerészkedéssel vádolják Andrewst.

A beszélgetésből kiderült, hogy több év után alakult ki náluk ez a gyakorlat, mivel az „én hozom ezt – te hozod azt” rendszer nem vált be. Ráadásul Gemma egyik gyermeke komoly ételallergiával küzd, így rendkívül oda kell figyelniük, mi kerül a tányérjára, Gemmának ezért is volt egyszerűbb, ha ő tartja kézben a menü elkészítését. Plusz, ahogy ezt a műsorban elmondta, szívesen is teszi, és a befolyt összeget teljes egészében az ételre és italra fordítja, bár ezt a nézők egy része kétségbe vonta.

Charlotte: "Ez nettó mohóság! Ez a nő fordítva ül a lovon. 30 font fejenként a családtagoktól. Nem és nem!"

Mimi D.: "Kifizettetni a karácsonyi vacsorát a családdal egyszerűen szánalmas, akárki akármit mond, ez undorító!!! Ha egy vadidegent meghívok, attól se kérek pénzt!"

Tracy Greaves: "Szégyen! Pénzt kérni a karácsonyi vacsoráért!! Ez a nő egyértelműen nyerészkedik. Inkább elmegyek valahová, és ott hagyok 1000 fontot.”

Ám volt, aki nem tartotta ördögtől valónak az ötletet, hiszen Andrews azt is elmondta, hogy csak a felnőttek után kell fizetni, akik sokszor 3-4-5 gyerekkel együtt érkeznek, és a kezdeti 10 fontról 30-ra való emelést is ez indokolta, hiszen a gyerekek közül sokan már megnőttek annyira, hogy alkoholt is fogyaszthatnak, ami értelemszerűen megdobta a költségeket.

10

Hazel Reed: "30 font nem sok egy karácsonyi vacsiért!!! Jól csinálod, kislány!"

Mags: "30 font azért, hogy valaki egy az egyben leveszi a válladról a karácsonyi vacsorával járó terhet, kivételesen jó ár."

Lilly: "Elképesztően kedves ez a nő! Nyilvánvalóan különlegessé varázsolja a karácsonyt a családja és a barátai számára, és nem kevés energiát fektet bele. Simán belefér, hogy ehhez a család anyagilag hozzájárul.”

Az ötlet egyébként Gemma párjának nagyszüleitől ered, ők vetették fel először, hogy szívesen hozzájárulnak a vacsihoz. Andrews azt is elárulta, hogy mindenkit vár ajándék a fa alatt, és gyakorlatilag reggel 10-től este 10-ig nyitva az ajtó, tele a ház. Még a volt férje és annak új családja is velük ünnepel évről évre, és örömmel szállnak be a költségekbe, csakúgy, mint az egészségügyben dolgozó barátaik, akik reggel hattól dolgoznak, így sem idejük, sem energiájuk nem lenne bármit készíteni az ünnepi fogásokhoz. Munka után viszont egyenesen Andrewsék házába mennek, így együtt tölthetik az estét.

A nézőket is megkérdezték, vajon ők kérnének-e hozzájárulást a karácsonyi vacsorához. 90 százalékuk nemmel válaszolt.

Te mit gondolsz? Szívesen hozzájárulnál az ünnepi menü költségeihez?



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!