Itt a nyár és a fesztiválszezon. Ha már a jegyed megvan, segítünk neked abban, hogy mi az, amit mindenképpen vigyél magaddal, ha neki indulsz a bulizásnak!

Elindult a fesztiválszezon, a héten például már a Fishing on Orfűn és a Balaton Soundon is bulizhatunk. Ha éppen ezekre a fesztiválokra tartasz vagy már valamelyik júliusi fesztiválra készülsz, tippjeink segíthetnek a pakolásban. Íme a listánk:

1. Hátizsák

Érdemes hátizsákot vinni, könnyebb vele mozogni, és táncolni, a tömegben nehezebben tudják ellopni tőled. Enni, inni sokszor csak állva tudsz egy fesztiválon, amihez jól jöhet mindkét kezed. Több minden is fér bele, mint a kistáskádba, és nem is csak az egyik vállad húzza egész nap.

2. Folyadék

Már a fesztiválra utazás közben is legyen nálad folyadék. Bármikor bárhová mész, főleg nyáron, de télen is jobb, ha van nálad legalább egy ásványvíz. Ugyan nagyon sok helyen lehet venni, de mi van, ha pont nincs elég időd, mert késésben vagy, túl hosszú a sor és lekésnéd a vonatot vagy olyan helyen kényszerültök megállni az autóval, ahol nincs se közel, se távol egy benzinkút sem.

3. Naptej

A naptejet nem nagyon kell magyaráznunk, az UV sugarak nagyon veszélyesek lehetnek, a bőrödet védened kell. Ha már itt járunk egy jó napszemüveg is jól jöhet, ezen sem érdemes spórolni, mert egy rossz napszemüveg többet árthat, mint segít.

4. Kézfertőtlenítő

Utazás közben, nagy létszámú rendezvényeken, nincs mindig lehetőség alapos kézmosásra, ilyenkor remek megoldás egy víz nélkül használható, zselé állagú kézfertőtlenítő. Kistáskában, övtáskában és zsebben is könnyedén elfér.

5. Esőkabát, gumicsizma

Bármikor jöhet egy kis nyári zápor, vagy egy komolyabb áztató eső, amikor jó, ha a szandálon vagy sportcipőn túl más lábbeli is van nálad, ami nem ázik be, és a sárba is tudod folytatni a bulizást. Egy vékony esőkabát pedig a forráságban is elviselhető, legalább megvéd a bőrig ázástól.

6. Többfelé ruhát vigyél

Elég szeszélyes tud lenni a nyári időjárás is mostanában. Jó, ha 40 fokba is van mit felvenned, amiben jól érzed magad és kényelmes. De ha hirtelen lehűl a levegő, akkor is jó, ha van nálad valami, amit felkaphatsz, hogy ne fagyj meg.

7. Gyógyszer

Gyors felszívódású fájdalomcsillapító, lehetőleg lázcsillapító és gyulladás csökkentő hatása is legyen. Fejfájás, megfázás, fogfájás sajnos bármikor közbejöhet. Pár szem görcsoldó és hasmenés ellen valami, ha a szokatlan vagy gyors étel űzne veled rossz tréfát. Jól jöhet még allergia gyógyszer és utazási rosszullétek ellen néhány darab pirula.

8. A telefonod feltöltve

Bármikor szükséged lehet rá, utazáskor és a fesztiválon is. Azt hiszem, nem kell túlságosan magyarázni, hogy számos alkalmazás lehet a segítségedre, információt keresni, vonat- vagy buszjegyet venni, útba igazítani, de a fesztiválnak is lehet saját applikációja, sok hasznos funkcióval. Az is előfordulhat, hogy elkavarodsz a tömegben és a barátaidat kell felhívnod vagy bármi más okból segítséget kérned. Ha több napra mész, jól jöhet egy power bank is.

9. A fesztivál belépő jegyed, vonatjegyed és az irataid

Gondolhatnád, hogy ez viccesen hangzik, de megesik néha, hogy pont az elővételben megvásárolt jegyed marad otthon, az indulás előtti izgalmas és vidám hangulatban, amit előzőleg jól eltettél valahova, hogy biztosan meglegyen. A személyes irataid, igazolványaid mindig legyenek nálad, egyrészt, hogy igazolni tudd magad, másrészt gyakran a jegy csak ezek valamelyikével együtt érvényes.

10. Készpénz és bankkártya is

Ideális esetben mindkettővel lehet fizetni, azonban előfordulhatnak helyzetek, amikor csak az egyiket vagy csak a másikat tudod használni, például a fesztiválra kihelyezett automaták működhetnek kizárólag bankkártyával, vagy épp ellenkezőleg, valamelyik kereskedőnél felmondja a szolgálatot a bankkártya leolvasó terminál és csak készpénzt tud elfogadni.

A cikk és a fesztiválhangulat támogatója a Coca-Cola.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!