Mindenki csinált már marhaságot, ha felöntött a garatra. Ilyenkor szoktunk hosszú sms-eket küldözgetni az exnek, esetleg rendelni valami tökéletesen haszontalan dolgot a neten.


Ám egy brit fiatalember arra ébredt, hogy valaki

a nevében befizetett egy őrülten drága útra a Maldív-szigetekre, felhasználva a személyi igazolványát, amit egy buli után elhagyott.

Meg is kapta postán az útvonaltervet. A december 2-án induló utazás tartalmazott egy első osztályra szóló jegyet a szigetre, Abu Dhabi átszállással. Mindezt potom 5289 font 87 pennyért, azaz 1 millió 850 ezer forintért. Ettől aztán pillanatok alatt kijózanodik az ember!

A kísérőlevelet Lord George William Armstrongnak címezték, megköszönve benne, hogy „a minap beugrott” és megrendelte az utat. A laza stílusú, és az angol nyelvtanra helyenként fittyet hányó levélben felhívják a figyelmét, hogy a teljes összeget november 10., pénteken pontosan 12 óra 5 percig kell kiegyenlítenie – adta hírül a Metro.

Itt a józan olvasó kérdőn felvonná a szemöldökét, és nem is tenné rosszul. Az útvonaltervhez csatoltak ugyanis egy üzenetet is, melyből kiderült, mindez csak egy utazási iroda munkatársának ügyesen kitervelt tréfája volt.

Steve, aki az iroda cheltenhami részlegében dolgozik, megtalálta William személyiét az üzlet előtt, és szerette volna visszaadni, ám csak azután, hogy kicsit megviccelte a tulajdonost. Az üzenetet azzal zárta: "Ha legközelebb utazol, nézd meg a mi ajánlatainkat is! Vigyázz magadra! Üdv: Steve"

Azóta már személyesen is találkoztak, és Willhez végre visszakerült a személyije. De nem utazik a Maldív-szigetekre...

Nyitókép: pixabay



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!