A támogatást még az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kapták, hogy segítség az elektromobilitást. Eddig 41 kisteherautót és 28 Nissan leaf-et vettek.


Nettó 1 milliárd 676 millió forint értékben szerezhet be a Klebelsberg Központ (KK) elektromos gépjárműveket és nem nyilvános használatú töltőberendezéseket. Ebből a pénzből Nissan Leaf és Nissan NV-200-asokat vesznek – tudta meg a 24.hu.

A Klebelsberg Központ a lap megkeresésére azt közölte, hogy

„A beszerzés az energiahatékonyságot segíti, a régebbi típusú, nem gazdaságos, illetve a korábban bérelt gépjárműveket válthatják ki a tankerületek, hogy ezzel is a fenntartási, üzemeltetési költségek csökkenjenek” – írta a központ válaszában, amiből az is kiderült: ezt a támogatást még az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kapták, a cél pedig deklaráltan az elektromobilitás segítése volt.

A Klebelsberg Központ a válaszban hangsúlyozta azt is, hogy a forrást nem lehet iskolák felújítására felhasználni, illetve, hogy az autókat nem személyes használatra kapják a tankerületi vezetők, azokat a fenntartói feladatok ellátásához lehet használni.

Az innovációs tárca jogutódja, az Energiaügyi Minisztérium azt írta az ügyel kapcsolatban, hogy a megvenni tervezett gépjárműből 47 kisteherautó lenne. Ezek „olyan tankerületekhez kerülnek, ahol nem állt rendelkezésre elegendő gépjármű a napi szintű szállítási, kisebb karbantartási és postázási feladatokhoz”.

Az energiaügyi minisztérium válasza szerint

a további ütemezés pedig a nyertes partner, a Gablini Kft. mindenkori kapacitásától függ.

A 41 kisteherautót már másfél éve beszerezték, ezekért összesen 474,6 millió forintot fizetett a Klebelsberg Központ, ami 11,5 millió forintos átlagárat jelent.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!