Érzelmektől túlfűtött, kölcsönös vádakkal telitűzdelt vita zajlott péntek este a kijevi Olimpiai stadionban Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán államfő és kihívója, Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölt között két nappal az elnökválasztás vasárnapi második, döntő fordulója előtt.


"Én az ön hibáinak és be nem tartott ígéreteinek az eredménye vagyok" - jelentette ki Zelenszkij nyitóbeszédében Porosenkóhoz szólva, miután pénzfeldobással eldöntötték, hogy ő kezdi a műsort. Később még azt is hozzátette, hogy "én önnek, elnök úr, nem az ellenfele, hanem az ítélete vagyok".

Porosenko bevezetőjében azon meggyőződésének adott hangot, hogy Zelenszkij "gyenge államfő" lesz. Utalva a kampány alatt sokat hangoztatott bírálatára, miszerint nem tudni, mi várható Zelenszkijtől, ha megnyeri a választást, kijelentette: "ön nem is egy zsákbamacska, hanem a zsák, a maga zsákjában pedig ördögök és macskák vannak, oligarchák, volt régiósok (Viktor Janukovics leváltott oroszbarát elnök hívei), és minden, ami az országomat fenyegeti. Mi nem engedjük önt hatalomra jutni" - szögezte le. (MTI, fotó: Europress - Sergei SUPINSKY / AFP)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!