Kedden délután több kereskedőt is elvittek az adóellenőrök a nagybani piacról, értesült az Index. A lap információja szerint, a NAV-osok a razzia alatt több raktárat is átnéztek és összesen tíz embert hallgattak ki, de később mindannyiukat elengedték.


Az adóhatóság kérdésünkre nem árult el részleteket az akcióval kapcsolatban, azt viszont közölte, hogy a NAV bűnügyi szakterülete idén a nagybani piacokon jelen lévő bűnözői csoportok ellen négy bűnügyi akció-sorozatot hajtott már végre.

A négy felszámolt bűnözői csoport az eddigi adatok szerint mindösszesen csaknem 4,3 milliárd kárt okozott a költségvetésnek - írja a NAV.

Hozzátették, ennek megtérülésére ingatlanok, nagy értékű személy- és tehergépjárművek, motorkerékpár, üzletrészek, ékszerek, órák, készpénz, és bankszámlák lefoglalása, illetőleg zárolása valósult meg. Az ügyekben összesen 59 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a bűnszervezetek vezetőivel és irányítóival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedések jelenleg is hatályban is vannak.

A NAV ezekben az ügyekben teljes mértékben feltárta és azonosította a bűncselekményekben résztvevő személyeket és gazdasági társaságokat, ideértve mindazon hazai piaci szereplőket, akik az "áfátlanított" zöldség- és gyümölcsszállítmányok felvásárlói voltak.

(Illusztráció: Balogh Zoltán / MTI )


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!