A megdöbbentő eset Észak-Indiában történt: egy meg nem nevezett helyi lakos épp saját halva született gyermekét készült elásni, amikor az ásó valami szilárd tárgyba ütközött a föld alatt.

A legnagyobb meglepetés azonban akkor érte, amikor kiásta az edényt: egy csecsemő feküdt benne, aki még életben volt – írja a BBC.

A 30 hetes kislányt azonnal a helyi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a kihűlés jeleit mutatja, nagyon leesett a vércukra, és mindössze 1,3 kilót nyomott.

A kórházban sikerült stabilizálni az állapotát, azóta hízott, nagy étvággyal eszik és orvosai szerint semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett.

hirdetés

A szakvélemény szerint a gyermek nagyjából 3 vagy 4 napot tölthetett a földben, és az utolsó pillanatban találták meg: 1-2 órával később már nagy valószínűséggel halott lett volna.

Arra is megpróbáltak magyarázatot találni, hogyan élhette túl mindezt egy ilyen kis gyermek: a cserépben található levegő elegendő volt számára, ráadásul nagyon sekély sírban feküdt, a talaj lazasága miatt pedig nem fogyott el a levegője.

Arra is kitért a szakvélemény, hogy a csecsemőkon pont amiatt van felhalmozódott zsírréteg, hogy vészhelyzet esetén abból nyerjen táplálékot a szervezetük, a kislány így élhette túl napokig étel nélkül.

A hatóságok megpróbálták felkutatni a gyermek szüleit, de nem jártak sikerrel. Jelenleg az Uttar Pradesh államban található Bareilly körzet gyámügyeseinél van, akik azt tervezik, hogy örökbe adják.