Korábban mi is megírtuk, hogy egy 8 és egy 11 éves kislány halt meg Kecskeméten, amikor 62 éves nagymamájuk a piros jelzés ellenére ráhajtott a sínekre, ahol egy vonat elsodorta őket.

A kislányok anyukája korábban arról beszélt, hogy nem érti, volt férje miért engedte, hogy a nagymama vezessen, hiszen anyósa 10 éve nem ült volán mögött, a jogosítványát is nemrég szerezte vissza.

Az RTL Híradó most arról számolt be, hogy percekkel a baleset előtt a nagymama még boltban volt az unokáival. Az eladók nem akartak nyilatkozni, de sírva mesélték el, hogy a kislányok jókedvűen válogattak, a hajcsatokat próbálgatták.

A nagymamájuk vasárnap is vett kisebb ajándékokat a gyerekeknek, egyikük még egy iskolai vonalzót is kapott, majd nevetgélve szálltak be a kocsiba.

hirdetés

A vasúti átjáró a bolttól alig 50 méterre van, a baleset előtt is sokan látták őket, amikor hazafelé indultak.

"Itt voltak a boltban, és hát ugye itt nem tudnak átmenni, hanem erre körbe kell menni és hát sajnos szerencsétlen nem vette észre a pirosat"

- mesélte az RTL Híradónak az egyik helyi férfi, aki a nagymamáról azt mondta, családszerető asszony.

A környéken sok tanya van, az asszony is ott lakik, nemrég pedig a fia is hozzáköltözött. A lányok náluk voltak apás hétvégén. Hat testvérük van, a gyerekeket az édesanya neveli, aki szintén a környéken él, a vasút város felöli oldalán.

A két kislány egy kis családias általános iskolába járt, ahol mindenki ismerte őket. Hétfőn reggel a másodikos és az ötödikes osztálytársaik gyertyával, valamint Szandra és Niki fotójával emlékeztek rájuk, később pedig az iskolapszichológus beszélgetett velük. Nyolcadikos testvérük nem ment iskolába, otthon maradt az édesanyjával.

A lányok szülei azt mondták az RTL Híradó stábjának, hogy nincs bennük harag. A balesetet okozó nagymama még kórházban van, zúzódásokat szenvedett és bordája is eltört, a híradó úgy tudja, még nem tudták kihallgatni a rendőrök, arra várnak, hogy az asszony képes legyen beszélni a történtekről.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés