Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Élete legijesztőbb tapasztalatát élte át egy fotós, amikor egy bálna szájában találta magát. Szerencsére nemcsak túlélte az esetet, de semmi baja nem történt.

Az 51 éves Rainer Schimpf immár 15 éve fotózza a természetet, nemrég Dél-Afrika partjainál fotózott kollégáival. A térségben évente nagy szardínia vándorlás történik, ez pedig hozza magával a bálnákat, delfineket és más tengeri élőlényeket. Erre a rendkívüli esetre készült fotósunk is, de arra nem gondolt, hogy élete legnagyobb kalandját éli majd át.

A férfi szerencsétlenségére a bálna szájában találta magát.

Egyszer csak sötétség lett

"Épp fotóztam, amikor a következő pillanatban sötétség lett és egy nyomást éreztem a csípőmnél." - emlékezett vissza a férfi. Tudta, hogy nyugodtnak kell maradnia és így is tett. Mélyeket lélegzett, tudta, hogy a bálnak egy adott pillanatban elengedni, ez kis időre rá meg is történt.

A férfinak sikerült a felszínre buknia, első dolga az volt, hogy megkérdezze kollégáit, sikerült-e nekik felvenni a jelenetet. Szerencsére mindent rögzítettek a kamerák.

"A bálnák nem esznek embert. Nem volt egy támadás, és nem a bálnak hibájából történt. Nagyon érzékenyek. Hatalmasak, csupán egy baleset történt." - mondta a fotós.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!