Élvezzük ki az utolsó forró napokat, és nyaljunk el egy fagyit a városban. Most mutatunk négy helyet, ahol igazi különlegességeket is megkóstolhatsz.

Szerencsére az időjárás még nem vesz tudomást az ősz közeledtéről, de tudjuk, hogy a kánikulás napok már igencsak fogynak, így érdemes lehet még most egy kört tenni a fagyizókban.

Mi most 4 kedvenc helyünkkel igyekszünk meghozni a ti kedveteket is. Ráadásul vegyesen van pesti és budai tippünk, bármelyik oldalt is preferálnátok.

Mikrokosmos

A Mikrokosmos a Füge bolt és kávézó pop up kitelepülése a Bartókon. A legextrább ízek mellett igazi klasszikusok is találhatóak itt.

A fagyik helyben készülnek, és tényleg rengetegféle íz van a pultban.

Nehéz nemet mondani az egyszerű eperre vagy málnára, de érdemes bevállalni egy narancsos mandulát vagy egy fekete szezámfagyit is.

Furcsán fog hangzani, de itt még a kutyafagyi is olyan alapanyagokból készül, hogy emberek számára is finom csemege lehet.

Egy gombóc ára 500 Ft, csak pár extrább, cukormentes verzió kerül 650 forintba.

Cím: Bartók Béla út 35.

Facebook

Anjuna Ice Pops

Ezeket a fagylalt és jégkrém között elhelyezkedő finomságokat három budapesti és a balatonfüredi egységben is be lehet szerezni. Emellett pedig több szupermarketben is megtalálhatóak, dobozolt formában.

Az üzletekben az alap Ice Pop tovább tuningolható. Csokiba mártható, maggal vagy liofilizált gyümölccsel hinthető. Emellett van náluk Waffle Popp is, ami egy nyalóka formában megálmodott, feltétekkel variálható gofri.

Kutyajégkrémmel is büszkélkedhetnek: cukor nélküli, mogyoróvajas - banános édesség, kutyaropi pálcikán tálalva.

Az Ice Popok 790 és 1380 forint között mozognak, és 300 - 350 forintért márthatjuk őket csokiba és/vagy kérhetünk rájuk valamilyen szórást.

ITT végigpörgethetitek az összes ízt!

Cím:

1024 Budapest, Lövőház utca 24.

1051 Budapest, Sas utca 7.

1137 Budapest, Pozsonyi út 5.

Facebook

Szamos Today

A Szamosnak 22 üzlete van, és mindegyikben található a nyári szezonban fagyi, de számunkra a legkedvesebb a Kossuth téren található Szamos Today.

Az egyik fagylalt, ami miatt mi érkeztük egy kollaboráció: a Pöttyös és a Szamos együttműködésének hála már fagylalt formában is élvezhető az eredeti Túró Rudi, barackos ízben.

Persze ez csak egy a több mint 20 féle pultban található fagylalt közül. Vajkaramella, málnás tejberizs, bécsi kávé, mangó... nehéz lesz választani!

Az adalékanyagoktól mentes gombócok egységesen 500 forintba kerülnek, és színpompás tölcsérben is kérhetőek.

Cím: 1055, Kossuth Lajos tér 10.

Facebook

Gelarto Rosa

Az egyedi olasz technikával, kizárólag természetes alapanyagból készülő rózsa formájú fagylalt kihagyhatatlan bármilyen fagylatos listáról.

Rendkívül krémes és harmonikus minden íz, ami valaha elénk került, és megéri kiállni a hatalmas sort, valamint gyakran benézni, mert újra meg újra valami különlegességgel rukkolnak elő.

Volt már többféle alkohollal kombinált íz, de a nyár örömére dinnye és kukorica is.

Cím: 1051, Szent István tér 3.

Facebook


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!