Az olimpiai címvédő Franciaország után az Európa-bajnok Norvégia jutott döntőbe a női kézilabda-világbajnokságon, miután 27-21-re legyőzte a házigazda Spanyolországot a pénteki második elődöntőben, Granollersben.

Kapcsolódó

Drámai meccset hozott a kézivébé első elődöntője

A második félidőben jött a nagy fordulat a francia-dán rangadón.

Az előző világbajnokságon ezüstérmes hazaiak bő tíz percig tudták tartani magukat, utána a pontosabban játszó skandinávok elléptek 7-3-ra. A spanyolok öt-egyes védekezésre váltottak és cserékkel próbálkoztak, majd kihasználták, hogy a norvégok egyre többet hibáztak, és öt másodperccel az első félidő vége előtt sikerült egyenlíteniük.

A második felvonást is jobban kezdte az Európa-bajnoki címvédő, amely a 38. perc után egy 7-2-es sorozattal hat góllal elhúzott. A házigazdák 1:47 percig kettős emberelőnyben játszhattak, de ekkor sem tudtak felzárkózni, mert védekezésben nem tudtak kellően hatékonyak lenni, támadásban pedig nagyon sokat hibáztak.

Sikerükkel a norvégok visszavágtak a spanyoloknak, akik a legutóbbi világbajnokság elődöntőjében nagy meglepetésre 28-22-re legyőzték őket.

A Győri Audi ETO KC játékosai közül Veronica Kristiansen három, Stine Oftedal egy, Kari Brattset hét góllal járult hozzá a sikerhez, a mezőny legjobbjának pedig a kapus Katrine Lundét választották.

Norvégia nyolcadik alkalommal jutott vb-döntőbe, ahol vasárnap délután az olimpiai címvédő Franciaországgal találkozik.

Női kézilabda-világbajnokság, elődöntő

Norvégia-Spanyolország 27-21 (11-11)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!