A második hullám küszöbén vagyunk, az emberek pedig félnek: van, aki az életét, és van, aki a munkahelyét, egzisztenciáját félti, erre kell választ adnia a kormányzatnak, mondta az ATV Start című műsorában Menczer Tamás hétfőn reggel.


A külügyi államtitkár egyetért Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával, aki szerint a Horvátországban nyaralók miatt kezdődhetett a vártnál hamarabb az új hullám.

Mint mondta, szeptember 1-től külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarországba, néhány kivételtől eltekintve. Ezeket a kivételeket elmondása szerint a jogszabály pontosan definiálja majd.

A szeptemberi Európai Szuperkupa-döntővel kapcsolatban arról beszélt, egyelőre csak tervek vannak, de ha a rendezvényt meg tudják szervezni úgy, hogy a magyar emberek egészségét a külföldi drukkerek nem veszélyeztetik, akkor az eseményt megtartják.

Ami a lélegeztetőgépeket illeti, Menczer szerint az az állítás, hogy a kormány túl sokat költött rájuk, felelőtlen és arcátlan. Arra a felvetésre, hogy Szlovénia ugyanezt a típust ugyanattól a gyártótól olcsóbban vette, Menczer azt mondta: nem volt átlagár a piacon, ez az állítás félrevezetés.

A külügyi államtitkár Szijjártó Péter nyaralásával kapcsolatban kijelentette, nem érintett közpénzt az utazás, és a külügyminiszter vele sem beszélt arról, hogyan rendezte a költségeket. Hozzáfűzte azt is, arról semmit nem tud, Szijjártó ajándékot fogadott-e el vagy sem, de a korrupció vádját visszautasítja.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!