A költségvetés minimális részét fedezte az egyház, míg az állam fizette a helyszínek kialakítását, a biztosítást és minden egyebet.


Közös egyházi-kormányzati sajtótájékoztatón vontak mérleget Ferenc pápa vendégül látásának szervezéséről kedd délután. Többek között elhangzott: hétmilliárd forint volt a pápalátogatás teljes költsége – írja a Blikk.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes történelmi jelentőségűnek nevezte Ferenc pápa április 28-30-i magyarországi apostoli látogatását. Mint mondta, ahhoz, hogy „ez a három nap ilyen csodálatosra sikerült", kellett a szentatya karizmája, a szentlélek tapintható jelenléte, a közreműködők ezreinek munkája és a százezernyi résztvevő is, akik eljöttek az eseményekre.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta,

Hozzátette: a költségvetés minimális részét fedezte az egyház, míg az állam fizette a helyszínek kialakítását, bérlését, az oltárépítést, a biztosítást és minden mást. Úgy fogalmazott, rendezvényszervezési oldalról a mintegy két hónap alatt történő megvalósítás „világszám” volt.

Kovács Zoltán azt mondta, a pápalátogatás ékes bizonyítéka volt annak, hogy Magyarországon az állam és az egyház együttműködésének új modellje jött létre, amely a feladatmegosztásból táplálkozik, nem pedig alá- és fölérendeltségből.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!