A pénzügyminisztériumban és az agrárminisztériumban is komoly korrupciós botrányok robbantak ki. Varga Mihályt és Nagy Istvánt a személyes felelősségükről kérdezték.


Két különböző korrupciós ügyről is kérdezték a két hónap után visszatérő Kormányinfón részt vevő minisztereket, mivel a pénzügyminisztérium és az agrárminisztérium munkatársai ellen is nyomozás folyik.

2022-ben a Központi Nyomozó Főügyészség 54 ember ellen emelt vádat egy a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget is érintő vesztegetési botrányban. A vád szerint egy pénzügyminisztériumi referens több munkatársát – köztük vezető kormánytisztviselőket – bevonva, milliós összegekért cserébe elintézte, hogy egyes cégek nyerjenek az uniós pályázatokon. Még a pályázatok helyszíni ellenőrzését is befolyásolták, ugyanis a Pénzügyminisztérium helyszíni ellenőrzési osztályvezetőjét is bevonták, aki a vádirat szerint maga végezte a kenőpénzzel biztosított támogatások helyszíni ellenőrzését, vagy egy szintén beavatott kollégájára szignálta a munkát.

Azt mondta, 2022-ben a Pénzügyminisztérium volt az első, amelyik nyilvánosságra hozta a nyomozás hírét, és azonnal megszűntették az érintettek munkaviszonyát.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!