Újabb halálos áldozatot követelt a Balihoz tartozó Nusa Lembongan szigetének egyik fő turistalátványossága, az "Ördög Könnyének" nevezett öböl. Ezúttal egy 22 éves kínai turista merészkedett túl közel a szikla pereméhez, a felcsapó hullámok pedig elragadták az éppen szelfiző nőt - írja a The Bali Sun.

Miután bezuhant a háborgó öbölbe, senki nem mert utána ugrani, mire pedig egy csónakkal be tudtak menni utána a vízbe, már halott volt.

A 22 éves kínai nő férjével és barátaival tartózkodott a helyszínen, vezetett turistacsoporttal látogattak el az öbölbe.

A nő a kihelyezett biztonsági korláton átmászva akart fotót készíteni magáról, amikor a tragédia történt.

Nem ez volt az "Ördög Könnye" egyetlen áldozata, sőt: számos haláleset történt a helyszínen, amely majdnem mindig abból fakadt, hogy a turisták túl közel merészkedtek a szikla széléhez, a hatalmas és kiszámíthatatlan hullámok pedig berántották őket a vízbe.

hirdetés

Az öbölben ugyanis kiszámíthatatlanok a hullámok és pillanatok alatt csapnak fel a sziklákra, nem sok esélyt adva a menekülésre.

A helyi hatóságok éppen ezért tavaly októberben biztonsági korlátot szereltek fel a szikla szélére, hogy a turisták biztonságos távolságból nézzék a látványosságot, és ne legyen több haláleset. Sok turista azonban - ahogy a fent említett nő is - fittyet hánynak erre, és átmásznak a korláton.

A helyi hatóságok emellett minden idegenvezetőt arra köteleznek, hogy figyelmeztesse az öböl veszélyeire a turistákat. Az esetről beszámoló lap szerint azonban a baleset idején a turistavezető nem volt a helyszínen, hanem az autóban várakozott.

A Coconuts Bali megszólaltatott egy helyi idegenvezetőt, aki azt nyilatkozta, hogy hiába vannak kint a korlátok, sok turista figyelembe sem veszi ezt.

Ebben a kínaiak járnak az élen, tapasztalatai szerint ugyanis ők a legerőszakosabb és legöntörvényűbb turisták.

Ezt mutatja az is, hogy az elmúlt két évben a halálesetek és a balesetek szinte kizárólag kínai nemzetiségű turistákat érintettek. Legutóbb tavaly augusztusban sodort el a hullám egy 38 éves kínait, tavaly pedig azt a videót kapták fel, amelyben egy pózoló lányt sodort el a hullám, ő szerencsére megúszta néhány sérüléssel. A felvételen jól látszik az öböl veszélyessége: pillanatok alatt átcsaphat a sziklákon iszonyú erővel a víztömeg.



hirdetés