Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha az utóbbi időben többször érezted, hogy zúg a füled, lehet hogy érdemes lenne ellátogatnod egy szakemberhez, a fülzúgás ugyanis komolyabb betegség jele is lehet.

A fülzúgás, vagyis orvosi nyelven a tinnitus, belülről jövő zúgó, csengő, zakatoló, sípoló hang formájában jelentkezik. Egy, vagy akár mind a két oldalon jelentkezhet, de sokszor olyan, mintha bentről a fejünkből jönne a különös hang.

Ha egy-két napnál hosszabb ideig tart, és nem akar magától elmúlni, akkor a pontos diagnózis felállítása érdekében érdemes felkeresni egy szakembert.

Leggyakrabban a fülzúgást a hallójáratba kerülő víz, vagy a felgyülemlett fülzsír okozza, de fülzúgás alakulhat ki olyan komolyabb problémák esetében is, mint pl. az idősebb korban jelentkező agyi vérellátási zavar, vagy akár zajkárosodás következtében is.

Fülzúgást okozhatnak a különböző fertőzések, a középfülgyulladás, a hurut, vagy a hallójárat-gyulladás. Vannak nem a fület érintő, de fülzúgással járó betegségek, mint pl. a magas vérnyomás, agyrázkódás, vérszegénység vagy a pajzsmirigy-alulműködés.

Bizonyos antibiotikumok, rákellenes gyógyszerek vagy vízhajtók, de a túlzott alkoholfogyasztás is okozhat fülzúgást.

A tartós stressz és az ülőmunka következtében a gerinc domborúvá válik, a nyak előre nyúlik, a hátsó izmok megterhelődnek, megfeszülnek. A csigolyák elcsúszása következtében az agyi artériák megterhelődnek, a szédülés, nyak- és fejfájás mellett fülzúgás is kialakulhat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!