Nem nagyon ocsúdott még fel a nagy pofonból a magyar kézilabdaélet, a női válogatottra azonban a csoportnegyedik hely és az elbukott továbbjutás ellenére még két mérkőzés vár a japán világbajnokságon.

Rasmussen kiakadt a sajtótájékoztatón: Talán boldogok, mert kicsesztek velem

A magyar kézikapitány arról beszélt, hogy személye elleni támadás történt a világbajnokságon, most videón is láthatjuk, ahogy erről beszélt.

Kim Rasmussen együttese hétgólos előnyről sem tudott legalább döntetlent elérni a Románia elleni pénteki csoportmérkőzésen, a 28-27-es vereség pedig azt jelentette, hogy csak a csalódást jelentő 13-16. helyért folytathatja.

Magyar idő szerint vasárnap hajnal fél 5-kor Argentína lesz az ellenfél, amely még egy ilyen magába zuhanó, padlón lévő magyar csapatnak sem jelenthet gondot. Legalábbis reméljük. A válogatott 2017-ben a pán-amerikai bajnokság döntőjében 38-20-ra, a tavalyi közép- és dél-amerikai bajnokság fináléjában már csupán 24-19-re kapott ki Brazíliától.

¿Mejor posición histórica en un Mundial?
Mejor posición histórica en un Mundial.
???????????????????????????????????????? pic.twitter.com/XAJ5YtqFwi

- Sel. Argentina Handball ???????? (@CAHandball) 2019. december 6.

A vébén pedig minden eddigi csúcsot megdöntött, hiszen az eddigi legjobb teljesítményt 2015-ben érte el, amikor a 18. helyen végzett. Az idei vébén kikapott Oroszországtól (22-35), Svédországtól (23-30) és Japántól (20-24), de legyőzte Kínát (34-28) és a Kongói Demokratikus Köztársaság csapatát (25-16), így a 16. pozíciónál már nem végezhet hátrébb.

Sajnálatos kimondani, de ugyanúgy két győzelemnél jár, mint a magyar válogatott, de az legalább megnyugtató lehet, hogy a két csapat eddig két meccsén fölényes magyar sikerek születtek.

2006. június 2-án egy brazíliai felkészülési mérkőzésen 48-19-re nyert a Németh András vezette csapat, a jelenlegi keretből ketten is szerepeltek: Tomori Zsuzsanna három gólt szerzett, míg Triffa Ágnes akkor mutatkozott be a válogatottban. A 2017-es németországi vébé csoportmérkőzésén a hétgólos Kovács Anna remeklésével 33-15-re nyertek a magyarok.

Fájó igazság: női kéziseink nem tudnak mást tenni, mint hogy a riválisoknak szurkolnak

Van még esély rá, hogy ott legyen a csapat az olimpiai selejtezőtornán, de ez már más csapatok eredményein múlik.

Az argentin válogatott 16-os keretében kilenc légiós található, közülük négyen játszanak komolyabb csapatban. A kapus Marisol Carratú és a jobbszélső Rosario Urban a spanyol bajnokságban szereplő Atlético Guardés játékosa, a 28 éves Manuela Pizzo a spanyol éllovas Bera Bera balátlövője, míg Elke Karsten a Debrecen játékosa.

A hajdúságiak büszkék is lehetnek rá, hiszen amíg az NB I-ben 10 meccsen 17 találatig jutott a balátlövő, addig a vb góllövőlistáján jelenleg a hatodik. Öt mérkőzésén 49 lövéssel próbálkozott, 31 gólt szerzett, büntetőből pedig 7/7-es mérleggel rendelkezik. A két győztes meccsen Kongó ellen 8, Kína ellen 12 alkalommal volt eredményes.

A párharc győztese utolsó vb-mérkőzésén hétfőn 11 órakor a 13. helyért léphet pályára, az ellenfél a francia-angolai találkozó nyertese lesz. A két vesztes a 15. helyért meccsel majd.

Kiemelt fotó: IHF


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!