A szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság zárónapjának délelőtti és kora délutáni tíz futamában kilencben is akadt magyar érdekeltség.


Az első versenyszámban Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső kenukettes 500 méteren vágott neki a távnak, 250 méternél a kínai egység mögött a második helyen lapátoltak. Ugyan a magyarok megpróbáltak erősíteni, de az ázsiaiak nem lankadtak, és végül aranyérmet szereztek.

Következett a női kajakegyesek 500 méteres távja Kozák Danutával, aki lassan kezdett, féltávnál csak a 4. helyen állt, miközben az új-zélandi Lisa Carrington őrült tempóban haladt az élen. A hajrában csak annyi sikerült elérni, hogy a magyarok ötszörös olimpiai bajnoka felfért a dobogó harmadik fokára.

A kétfi kenukettesek 1000 méteres távján Kammerer Zoltán és Gál Péter az egyes pályán vágott neki a versenynek. A verseny felénél a német egység tisztán, majdnem egy hajóhosszal vezetett, Max Hoffot és Jacob Schopfot nem is lehetett megszorítani. Kammererék a hajrában sem tudtak erősíteni, a nyolcadik helyen zárva lemaradtak az olimpiai kvótáról.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!