A mentőalakulatok megtalálták annak a 2 éves kisfiúnak a holttestét, aki 13 nappal ezelőtt egy kirándulás közben egy 25 centi átmérőjű, de 100 méternél is mélyebb fúrt lyukba esett - írta meg a 444.hu.


Ugyan hamar megkezdték a keresését, de a kisfiú egy nagyon nehezen megközelíthető helyre esett. Az idő múlásával egyre kisebb volt az esély arra, hogy a gyereket élve sikerüljön kihozni a lyukból.

A spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez a Twitteren köszönte meg a mentőalakulatok munkáját.

Még nem tudni, ki felel a 25 centis lyuk tetejének szabadon hagyásáért. A fúrást végző cég vezetője korábban azt mondta: szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

A mentési munkálatokat kezdettől fogva rendkívül nehéz körülmények lassították. A megműveletlen, sziklás területen végül egy 1,20 méter átmérőjű járatot fúrtak a kútnyílással párhuzamosan, attól négy-öt méterre. Ezt kibélelték, hogy ne omoljon be és egy speciális fémvázas kapszulában leeresztették a szakképzett bányamentőket, akik kézi eszközökkel kezdték meg összenyitni vízszintesen a két egymás mellett haladó járatot.

A szülők két évvel korábban másik gyereküket is elvesztették, őt szívroham vitte el.ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!