Nem lehet letaszítani a (vas)trónról az HBO egyik legnagyobb sikerét elért Trónok harcát. A májusban véget ért sorozatról szinte minden héten születik egy-egy újabb cikk, hol arról, hogyan rontották el az írók, David Benioff és D.B. Weiss a befejezést vagy egyesek szerint az egész utolsó évadot, hol pedig a folytatásról. Utóbbiról a Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke már többször elmondta a véleményét, miszerint úgyis mindenkinek meglesz a saját véleménye, amiben szentül hisz, "a művészet dolga, hogy boncolgassuk, és olyan irányba vigyük, amilyenbe csak szeretnénk".

Most egy másik interjúban, Dax Shepard Armchair Expert című podcastjában kivételesen nem szapulta vagy dicsérte a sorozatot, hanem meztelen jeleneteiről beszélt. A színésznő kellemetlenül érezte magát, előfordult, hogy visszautasított egy meztelen jelenetet, mire a készítők azt mondták, csak nem akarja elkeseríteni a rajongókat.

Sokkal ügyesebb vagyok most már azzal, amiben kényelmesen érzem magam. Régebben úgy gondoltam, ha ez van a forgatókönyvben, hát meg kell csinálni, okés lesz. Elképzelésem sem volt, mit csinálok, aztán hirtelen ott találtam magam teljesen meztelenül az egész stáb előtt, nem tudom, mit kéne csinálnom, mire számítanak tőlem, mit akarnak és én mit szeretnék. Függetlenül atól, hogy itt meztelenségről volt szó, úgy éreztem, hogy az első évadban még nincs jogom bármit is követelni, még nem érdemeltem meg, hogy bárnimenű igényeim legyenek. Bármi rosszat is érzek, bemegyek a fürdőszobába sírni egyet, aztán visszajövök, megcsináljuk a jelenetet, ami teljesen jó lesz.

- mondta Clarke, aki sok segítséget kapott a sorozatban a férjét alakító Jason Momoától, aki komfortosabbá tette számára ezeket a jeleneteket. Clarke azt mondja, ma már, több év szakmai tapasztalat után, jobban tudja, hol vannak a határai és meddig hajlandó elmenni.

Emilia Clarke elmondta, mit gondol a Trónok harca szétszedett befejezéséről

A Daenerys Targaryent alakító színésznő diplomatikusan ugyan, de megmondta a magáét.

jaso

Kiemelt kép: IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!