Egészen hihetetlen, de ez már az X-Faktor kilencedik évada, viszont az első olyan, amiben Dallos Bogi is mentorkodik. A többiek maradtak, így az énekesnő mellett továbbra is Puskás Peti, Gáspár Laci és ByeAlex döntenek majd arról, ki jut tovább, a műsort pedig még mindig Kiss Ramóna vezeti.


Ahogy eddig, most is azzal indítottak, hogy megmutattak egy rakás olyan embert, akinek valamiért nem szólt egyik barátja vagy családtagja sem, hogy jobb lenne inkább otthon maradni ahelyett, hogy elképesztően kínos helyzetbe hozza magát egy országnyi ember előtt.

A ritmusérzékkel vagy minimálisan értékelhető zenei hallással nem rendelkező embereket viszont még mindig türelemmel kezelték a mentorok, bár most az elmúlt évekhez képest is erősen őszinték voltak velük.

Dallos Bogi az egyik első versenyzőt, aki egyébként az ő dalát, a We Allt énekelte, így küldte haza: "Köszi, hogy itt voltál, ez most nem sikerült, máskor se fog!". Gáspár Laci sem fogta vissza magát, amikor úgy fogalmazott, "szokták mondani egy hangra, hogy olyan, mint a lepkefing, ez olyan volt, mint a madárszar". A legkeményebb viszont egyértelműen ByeAlex volt, aki az egyik énekesnek azt mondta: "Miközben énekelted, féltem, hogy kifordulnak a belső szerveid". Egy másikat pedig az alábbi mondattal próbált meg örökre lebeszélni az éneklésről.

Én lehet, hogy rád gyújtanám a lakást, ha a szomszédom lennél.

View this post on Instagram

A post shared by X-Faktor (@xfaktorhun) on Sep 12, 2019 at 5:34am PDT

Szerencsére mutattak pár egészen ígéretes jelentkezőt is, például Bojás Eszter Annát, aki egy ukulelével állt ki a színpadra, hogy elénekelje ByeAlex egyik dalát, majd elmondta, hogy úgy egyébként katonának készül. Nagyon helyes volt és jól énekelt, Puskás Peti ki is jelentette, hogy "ilyen csajra van szüksége a világnak."

De abba a lányba is azonnal beleszeretett az összes mentor, aki az előző évadban megismert Tamáska Gabriellához hasonlóan gyorsétteremben dolgozik, és úgy fogalmazott, hogy eddig csak a csibeburgereknek énekelt. És hát tök jól tette, hogy jelentkezett, mert Bagdi Enikőnek elég menő hangszíne van, Dallos Bogi szerint ő lesz a magyar Billie Eilish, ByeAlex is szívesen írna neki dalokat. (Ha valami okból lemaradt arról, ki is az a Billie Eilish, ezzel a cikkel képbe hozzuk.)

Az új évadban sem lehetett kihagyni a meséből ismerős "szegénylegény szálat", most is megjelent a szerencsétlen hátterű tehetség az MnlSide művésznéven rappelő 18 éves Gödöllei Emánuel személyében, aki egy saját dallal állt ki a mentorok elé. Gáspár Laci szerint ez már egy kész sláger, ByeAlex pedig egyenesen kijelentette, hogy miatta szeretné megkapni a fiúk csapatát. A műsor alatt ez volt az első alkalom, hogy egy kicsit mindenkinek könnyes lett a szeme, de még ezt is tudták fokozni, miután megjelent a színpadon egy 70 éves úr.

Kész csoda, hogy Balogh Antal Gézát nem Lilu vezette a mentorok elé a Keresem a családom zenéjére, a bácsi ugyanis úgy állt ki a mentorok elé, hogy azt mondta, tudja, hogy nem nyeri meg, mert énekelni és gitározni sem tud, de mindenképpen szeretné elénekelni Bródy János egyik dalát, mert 35 éve nem látta a kisebbik öccsét, aki akkor kölcsönkért tőle ötezer forintot, majd eltűnt. Aztán kiderült, hogy valamennyire a gitározás meg az éneklés is megy neki, ezért továbbjuttatták, majd hogy legyen még egy ennél is nagyobb meglepetés, hirtelen fellépett a színpadra a férfi öccse, akit az RTL már korábban felkutatott neki.

A következő pár szombaton még a további előválogatókat lehet megnézni, csak utána következnek az igazi izgalmak, amikor a táborban kiszórják a legtöbb embert, hogy aztán a maradékot is lefelezzék a mentorházas részekben, és végre elkezdődhessenek az élő adások.

Kiemelt kép: RTL Klub


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!