A Fővárosi Ítélőtábla mai döntése alapján el kell távolítani a fideszes választási plakátokat Érden – számolt a 24.hu.

Szeptember végén az Index szúrta ki, hogy kétféle narancssárga, nemzeti lobogós, háromszöges dizájnra épülő, azonos betűtípust használó sajtókampány hirdetéseivel találhatják szemben magukat a város lakói.

A kettőt könnyű összetéveszteni, noha az egyik fajta a Fidesz–KDNP–Összefogás Egyesület által támogatott helyi jelölteket hirdeti az önkormányzati választások előtt. A másik pedig az Érdi Modern Városok Program kereteiben megvalósuló városfejlesztési eredményeket.

Ráadásul az arculat mellett a szlogenek is hasonlítanak.

A bíróság szerint ezzel a Fidesz jelöltjei megtévesztik a választóikat. A döntés értelmében a plakátokat azonnal el kell távolítani a közterületekről.

"T. Mészáros András polgármesterjelölt, Antunovits Antal, Simó Károly, Riebel Zsófia, Dr. Bács István, Recsnyik Richárd, Kopor Tihamér, Józsa Csaba László, Demjén Attila, Fülöp Sándorné, Zólyomi Ádám, Barits Máté és Takács Éva képviselőjelöltek, továbbá a Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület, mint jelölő szervezetek, megsértették és folyamatosan fennálló jogsértő állapotra tekintettel jelenleg is megsértik a választás tisztaságának, a jelöltek és a jelölő szervezetek között esélyegyenlőség, továbbá a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét azzal, hogy olyan kampányeszközöket használnak, amelyek arculati elemei, a választói akarat befolyásolására alkalmas módon azonosak az Önkormányzat által a Modern Városok Programban használt arculati elemekkel"

- áll a végzésben.

Forrás: Érdi Modern Városok / T. Mészáros András / Facebook