Az InfoRádiónak a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, az Európai Néppártnak fontosabb a Fidesz, mint fordítva, mégis a pártcsaládban akarnak maradni, amíg lehet. Gulyás Gergely szerint a Fidesz felfüggesztésével az EPP nyert, mert nem gyengült meg még jobban. Szerinte a választási kampányban

kapitális, még egészen amatőr politikai pártokra jellemző


hiba lett volna a legerősebb, egyik legnagyobb tagszervezet kizárása. Az EP-választások eredményétől is függ, a Fidesz marad-e, hiszen valószínűleg a két egykori nagy néppártnak nem lesz többsége az Európai Parlamentben.

Nagy kérdés, ki lesz az új bizottsági elnök, ha

Manfred Weber és Frans Timmermans közül kell választani, akkor - a Fidesz "korántsem mértéktelen szimpátiája ellenére" - Manfred Weber a jobb jelölt - tette hozzá.

A miniszter szerint az önkormányzati választáson a hivatalban lévő polgármester teljesítménye a legmeghatározóbb, ha jól tette a dolgát,

teljesen mindegy, milyen összefogás jön létre.

Szerinte néhány esetben hozhat sikert az összefogás, de alapvető politikai átrendeződésre nem számít.

Ha az ember a sajtót figyeli, akkor látja azokat a városokat, ahol az ellenzék vélelmezi, hogy van esélye,

de ő még azokból is levonna néhányat. Két-három olyan város lehet, ahol az ellenzéknek esélye van, ha jó a jelöltje. Budapesten nem számít nagy változásokra a Fidesz polgármester-jelöltjeinél, és szerinte a megyei jogú és a nagyobb városok többségében is a hivatalban lévő polgármestert indítják.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!