Az amerikai filmiparban hatvanöt évet töltő Clu Gulager augusztus 5-én, pénteken hunyt el. Halálát nem hosszan tartó betegség okozta - olvasható a Collider cikkében.

Az elmúlt évtizedek legismertebb rendezőivel - köztük Peter Bogdanovichcsal, Sean Bakerrel, illetve Quentin Tarantinóval - is együtt dolgozó Gulager az ötvenes évek végén lépett először a képernyőkre, legismertebb alakításait pedig különböző horrorfilmekben fedezhetjük fel. A kultikus Az élőhalottak visszatérnek (The Return of The Living Dead, 1985) főszerepében brillírozó színész az elmúlt években is sorra kapta a munkákat, így a Volt egyszer egy… Hollywood mellett az egy transznemű szexmunkás körül forgó Tangerine-ben is feltűnt, korábban pedig többek közt a Hawaii Five-O, az Alfred Hitchcock Presents, a Gyilkos sorok, vagy épp a Rémálom az Elm utcában második részében találkozhattak vele a mozi- és tévénézők.

A magát újra és újra felépítő, számos alkalommal a csúcsra érő, majd B-kategóriás sorozatokban szerepet vállaló férfitl a Tangerine rendezője, Sean Baker a Twitteren köszönt el:

Rendkívül tehetséges, vicces, szelíd és kedves volt. És imádta a mozit. Hiányozni fogsz, Clu

- írta.

RIP Clu Gulager. I had the honor to work with the legend in Tangerine and a fashion shoot for V Magazine in 2016. He was incredibly talented, hilarious, gentle and kind. And he adored cinema. We will miss you Clu. pic.twitter.com/hy6r1v7QRs

- sean baker (@Lilfilm) August 6, 2022

MEGNÉZEM A TELJES FILMET!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!