A magyar válogatott meglepetésre 10-9-re kikapott Kanada csapatától a férfi vízilabda világliga Belgrádban zajló nyolccsapatos szuperdöntőjének keddi nyitónapján.


Rögtön az első negyedben lelkesen játszott ellenfelünk és az emberelőnyöket kihasználva elhúzott 3-1-re, sőt a második negyed elején már 5-1 állt az eredményjelzőn. A hosszú magyar gólcsendet végül Gyárfás Tamás törte meg, majd Kállay Márk kétszer is betalált, minimalizálva ezzel a különbséget 19 másodperccel a nagyszünetre.

A harmadik negyed egy magyar szempontból rendkívül szerencsétlen góllal indult, de nem adta fel Märcz Tamás együttese. Jansik Dávid kipontozódása után időt kért a kanadai szövetségi kapitány, majd Märcz is, de mindkét oldalon kimaradt a fór. Az utolsó játékrészre kétgólos maradt a hátrányunk.

A zárófelvonás elején Német Toni rossz kéz oldalról talált be, a kanadaiak elkészültek az erejükkel, a magyar lehetőségek viszont kimaradtak. Két perccel a vége előtt jött össze az egyenlítés Pásztor Mátyásnak hála, csakhogy a tizedik gól megpecsételte a magyarok sorsát.

Az Európa Kupa-győztes magyar együttes szerdán 16.45-től az Európa-bajnoksági ezüstérmes spanyolok ellen folytatja szereplését. A vasárnapig tartó torna győztese elsőként indulási jogot nyer a jövő nyári tokiói olimpiára.

Végeredmény - Férfi vízilabda világliga szuperdöntő, csoportkör, 1. forduló:

Kanada-Magyarország 10-9 (3-1, 2-3, 4-3, 1-2)

Kiemelt kép: Madar Dávid/MVLSZ


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!