A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás miatt emelt vádat öt kelet-ázsiai elkövetővel szemben, akik egy áruházban dolgozó alkalmazottat vertek meg, fenyegették és pénzt követeltek tőle. A támadók akár 18 évet is kaphatnak.

A közlemény szerint az áruház vezetője 2017 decemberében az egyik magyar alkalmazottat akarta elszámoltatni, szerinte a sértett az áruház bevételének egy részét ellopta. Miután a többi alkalmazottat hazaküldték, a nőt körbeállták, szájába zoknit tömtek, majd a pincébe lökdösték. Ott testszerte, legalább ötvenszer ütöttek egy fém rúddal és egy bottal, meg is rugdosták, közben pedig arról faggatták, miért kevés az áruház bevétele.

A nő tagadta, hogy pénzt vett volna el,

erre közölték vele, hogy a táskájából kivett kulccsal a lakására mennek, ahol édesapjával magukra íratják a sértett lakását és autóját.

Miután a nő otthonában nem találtak senkit, megfenyegették, hogy megmérgezik, majd bárddal kényszerítették, hogy aláírja, hogy 10 millióval tartozik nekik.

A sértett a diktált szöveget leírta, fel is kellett olvasnia, hogy mobiltelefonjukkal az elkövetők rögzíthessék. A nyilatkozaton piros festékbe mártott ujjának ujjlenyomatát is el kellett helyeznie. Csak azután engedték el, hogy megfenyegették, ha orvoshoz vagy a rendőrséghez fordul, őt és édesapját is megölik.

A nő a bántalmazás miatt bordatörést és számos zúzódást szenvedett el.