Mint arról korábban beszámoltunk egy szlovákiai nagyvállalkozót vádolnak a Kuciak-gyilkosság megrendelésével. Kočner panaszt emelt, amiért eljárást indítottak ellene.


A vállalkozó ügyvédje, Marek Para szerint a gyanúsítás alaptalan, és nincs bizonyítékokkal alátámasztva.

A Parameter.sk beszámolója szerint az előzetes letartóztatásban lévő Marian Kočner ellen március 8-án indult újabb eljárás, mivel a gyanú szerint ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását. Kuciakkal együtt a jegyesét, Martina Kušnírovát is meggyilkolták. A gyilkosság megrendelésének indítéka Kuciak újságírói tevékenysége lehetett.

A párt tavaly február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi családi házukban. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 ezer eurót fizetett. Kočner mellett Alena Zsuzsová, Szabó Tamás., Miroslav Marček és Andruskó Zoltán ellen is eljárás indult az ügyben. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.

Az ügyirat csaknem 40 kötetet és több mint 15 ezer oldalt tesz ki. Eddig mások mellett nyolc terheltet, hat kárvallottat és 17 gyanúsítottat hallgattak ki. Ezen kívül 41 kórbonctani vizsgálatra, 34 nem lakáscélú helyiség vagy telek átkutatására, 53 házkutatásra és 12 helyszínelésre került sor. Több műszaki berendezést, autót, biológiai és egyéb nyomot rögzítettek, melyeket vizsgálatoknak vetettek alá.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!