Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Átlagosan sok időt fordítunk arra, hogy a konyhát tisztán tartsuk, mosogatunk, letöröljük a kályhát, a csempét, felmosunk, fertőtlenítünk. Mikor már csillog-villog a konyha, egészen biztosan nem gondolunk arra, hogy vannak még bacilusforrásokat tartalmazó eszközök, amelyeket ráadásul minden nap használunk.

Ha valaki megkérdi, hogy melyik a legtisztább hely a lakásunkban, biztosan büszkén vágjuk rá, hogy a konyha. Kutatások alapján kiderült, hogy a konyha az egyik legpiszkosabb része az otthonunknak, akkor is, ha rendszeresen takarítjuk.

Felmérések alapján kiderült, hogy a mosogatószivacs az egyik legpiszkosabb tárgy az otthonunkban. Bár azt hinnénk, hogy semmi okunk az aggodalomra, hiszen naponta többször is kimossuk, azonban ez nem elég a biztonsághoz.

A szivacs , mivel szinte állandó használatban van, nem tud megfelelően kiszáradni. A nedves felület pedig megfelelő táptalajt biztosít a baktériumok és a mikrobák szaporodásához.

Philip Tierno, a New Yorki Egyetem Orvostudományi Egyetem mikrobiológiai szakorvosa és patológusa szerint a szivacsban csak úgy hemzsegnek a baktériumok.

A lerakódott élelmiszermaradékok és nedves környezet miatt nagyon sok baktérium szaporodik el a szivacsban. A szalmonella, az E. coli, a listeria csak néhány azon baktériumok közül, amelyek egy használatban lévő szivacs felületén megtalálhatóak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!