A Babos Ádám, Kardos Botond, Mészáros Krisztofer, Vecsernyés Dávid összeállítású magyar csapatból utóbbi korláton és nyújtón indult, a többiek mind a hat szeren versenyeztek.


A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés jól mutatta be gyakorlatát nyújtón, de nem állt bele a leérkezésbe, ellépett, így 14,000 pontot kapott, és ezzel lemaradt a fináléról - korláton 36. lett szerdán.

Az egyéni összetett selejtezője a magyarok közül a 76,498 pontot szerző Babos Ádámnak sikerült a legjobban. Kardos Botond gyengébb napot fogott ki, lólengésben - Mészáros Krisztoferhez hasonlóan - rontott és a gyűrűgyakorlata sem volt tiszta.

Az egyéni összetett döntőjébe a selejtezőből a legjobb 24 versenyző került, de országonként csak kettő.

Ezen a napon nem voltak csúcsra járatva a versenyzőink. Sajnos nem úgy jött ki számukra a lépés, ahogyan tervezték. Vecsernyés Dávid a nagy elemeit a nyújtón jól megcsinálta, apróságokat rontott, de ezekre is figyelni kell, hiszen ahogyan láthattuk, ez tizedeket, századokat jelent, ezen a szinten pedig ilyen kicsi dolgokon múlhat a döntőbe kerülés

- nyilatkozta Altorjai Sándor csapatvezető.

A magyar férficsapatból Ryan Sheppard a tanulmányai befejezése miatt hiányzik, Boncsér Krisztián, illetve az olimpiai bajnok Berki Krisztián pedig sérülés után gyógyul, ezért nem szerepel a lengyelországi Európa-bajnokságon, amely csütörtökön a női selejtezőkkel folytatódik.

(Nyitókép: Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Torna-Eb, Szczecin, férfiak, eredmények:

A magyarok eredményei, selejtező:
egyéni összetett:
43. Babos Ádám 76,498 pont
51. Mészáros Krisztofer 75,065
52. Kardos Botond 74,965
nyújtó:
13. Vecsernyés Dávid 14,000
korlát:
36. Vecsernyés Dávid 13,433

Az Európa-bajnokság további programja:
csütörtök: női selejtező 10.00
péntek: egyéni összetett döntők, férfi 13.00, női 17.30
szombat: szerenkénti döntők, férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát 13.30
vasárnap: szerenkénti döntők, férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj 13.30


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!