Az RTL Magyarország megerősítette a SorozatWikinek, hogy nem készít új évadot a 2019 febuárjától képernyőre tűzött Alvilág című saját gyártású krimisorozatából.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese egyébként már tavaly áprilisban nyilatkozott a sorozat kudarcának okairól. Azt mondta, a dráma egy viszonylag új műfaj Magyarországon.

„Azt gondolom, hogy az Alvilág egy nagyon jól elkészített sorozat, bár az igaz, hogy a nézettsége nem éri el azt a szintet, amit mi elvárnánk tőle.

Szerintem ennek elsősorban a műfaj az oka, és ezalatt nem a krimire, hanem kifejezetten erre a »dark crime« stílusra gondolok. Most az derült ki, hogy ez iránt a magyar nézők nem annyira nyitottak”

- mondta a Marketing&Media lapnak.

hirdetés

A SorozatWiki egyébként úgy tudja, hogy a TV2 2018 októberében bemutatkozó új saját gyártású vígjáték-sorozata, A Bogaras szülők sem folytatódik, és A Korhatáros szerelem rajongói is hiába várják a folytatást.

Egy időre biztosan befejeződik a Viasat3-on a tavaly márciusban bemutatkozó Ízig-vérig című magyar fejlesztés sem. A gasztroműsor nézettsége ugyanis nem tudott nagyobb nézettséget szállítani a Sony Televison Networks tévécsatornájának, mint ami annak átlagos esti csatornaátlaga. A Viasat3 üzemeltetője, a Sony azonban azt is jelezte, hogy igaz ugyan, hogy egyelőre nem kerül képernyőre az Ízig-vérig folytatása, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elvetették a folytatás lehetőségét.


hirdetés