Meg nem született babák maradványaira bukkantak egy szeptember elején elhunyt amerikai orvos otthonában a családtagok.

Dr. Ulrich Klopfer Indiana államban dolgozott orvosként egy nőgyógyászati klinikán, ahol számtalan abortuszt végzett el.

2016-ban azonban felfüggesztették a betegek megfelelő ellátásának elmulasztása, a dokumentációs követelmények megsértése, és a többszöri figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása miatt.

Az Indianai Egészségügyi Minisztérium 2014-es felülvizsgálata során ugyanis Klopfer klinikáján 27 hiányosságot tártak fel. Mivel a klinika nem nyújtott be tervet arra vonatkozóan, hogyan pótolnák ezeket a hiányosságokat, az állami hivatalt panaszt és bírósági kérelmet nyújtott be az abortusz elvégzésére jogosító engedély bevonására.

Egy másik, 2015-ös felülvizsgálat során azt is megállapították, hogy a klinika nem tartja be azt a törvényt, miszerint a betegeknek 18 órával az abortusz megkezdése előtt önkéntes beleegyezésüket kell adniuk, miután megkapták a kellő tájékoztatást.

Klopfer ezzel szemben már az első konzultáción kiadta az abortusz gyógyszert. A tanúvallomások szerint ráadásul ugyanazokkal a módszerekkel végezte el a terhességmegszakításokat, amiket már az 1970-es és 1980-as évektől kezdve alkalmazott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>