Tizenegy szurkolót állított elő a szlovák rendőrség a csütörtök esti szlovák-magyar EB-selejtező után. A Parameter.sk beszámolója szerint összesen 600 rendőr ügyelt a biztonságra a nagyszombati Anton Malatinský Stadion közelében és a környéken.


A lap szerint egy szlovák huligán teleszkópos gumibottal támadt a magyarországi szurkolókra, akik persze nem hagyták magukat. A szurkolókat követő rendőrök közbeléptek, és hatástalanították a rendbontókat.

Egy másik alkalommal pedig a magyar szurkolók randalíroztak. A stadion közelében lévő gyorsétteremnél dobáltak meg egy 10-15 fős szlovák csoportot, az összetűzés során néhány ütésváltás is történt. Ennek is gumibotokkal vetettek véget a rendőrök.

Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője, Mária Linkešová a lap megkeresésére elmondta:

A rendőrség összesen 11 embert állított elő, közülük 9-en magyar állampolgárok, egy személy pedig nagyszombati illetőségű. Nyolc esetben 150-től 200 euróig terjedő pénzbüntetésre bírságoltak magyar állampolgárokat kihágások miatt. Ezek a személyek pirotechnikai eszközöket vittek a stadion területére, és több esetben nem vették figyelembe a biztonsági szolgálat utasításait

Egy 28 éves nagyszombati fiatalember pedig a közrendet veszélyeztette azáltal, hogy teleszkópos gumibottal a kezében provokálta a szurkolókat - ő is kétszáz eurós büntetést kapott. A tizenegyedik előállított szintén magyar. Ellene köztisztviselő elleni támadás miatt indítottak eljárást.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!