A Magyar Hang pénteki számában interjú jelent meg Toroczkai Lászlóval, a Jobbikból kivált tagok által alapított Mi Hazánk elnökével, aki egyben a párt európai parlamenti listájának élén is áll.

Ezzel kapcsolatban el is mondta, hogy ha kijut Brüsszelbe, akkor legszívesebben új frakciót alakítana az EP-ben, például a bolgár kormánykoalíció tagjával, az Atakával. Kijelentette, hogy a Fidesszel nem ülne egy frakcióba, és tagadta azokat a pletykákat, amelyek szerint Orbán Viktor pártja pénzelné a Mi Hazánkat. Azt azonban nem tudta megmondani Toroczkai, hogy mennyi pénzük van az EP-kampányra, mert folyamatosan adományokból működnek.

Konkrétan hárommillió forintba kerültek a plakátok, összesen a kampányra néhány tízmillió forintunk lesz.

A pártelnök tagadta, hogy állandó vendégei lennének a kormányhoz kötődő médiának.

Akkor adnak nekünk teret, amikor a Jobbikról kell beszélnünk, egyéb esetben nem. De a balliberális oldalhoz kötődő média ugyanezt csinálja.

A választáson a 4 százalékos eredménnyel már elégedettek lennének, ha viszont 1 százalékot kap a Mi Hazánk, akkor Toroczkai átgondolja, hogy van-e értelme folytatni. Emellett viszont

a Mi Hazánk már döntött arról, hogy saját főpolgármester-jelöltet indít

az önkormányzati választáson. A személyéről annyit árult el, hogy először az egyik parlamenti képviselőjükkel beszéltek erről.

"Azért nem a Fideszre szavazok, mert egy régi rendszer eszméjét hozzák magukkal"

Azt kérdeztük a jobboldali majálisozóktól, hogy mi alapján választanak pártot, mitől szimpatikusabb a a Jobbik vagy a Mi Hazánk Mozgalom a Fidesznél?

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!