Olyan gondolatok találhatók meg Orbán Viktor hét pontos programjában, amelyeket eddig szélsőjobboldali összeesküvés-elméletekben lehetett olvasni - írta vasárnapi cikkében a német Spiegel, amelyet a 444 vett észre.


Orbán megszegte azt az ígéretét, hogy nem fog EU-ellenes szólamokkal élni, ehhez képest olyanokról beszél, hogy hamarosan iszlamista migránstömegek fognak beáramlani az unióba, akik az EU nagykövetségeink kaptak "migránsvízumokat" és anonim "migránskártyákat". Továbbá, hogy a bevándorlókat az EU szocialista bizottsága terelte ide, amely diszkriminatív a keresztényekkel szemben, és népességcserét akar.

A Spiegel hozzátette, hogy hasonló mondatokat olyan szélsőjobbos terroristák szövegeiben lehet olvasni, mint például Anders Breivik, a norvég tömeggyilkos.

A lap a hétpontos akciótervvel kapcsolatban (amelyről itt olvashatnak bővebben) megkereste Kovács Zoltánt, a kormány nemzetközi szóvivőjét, aki azt mondta, hogy a nyugat-európai média kilenc éve dezinformációs kampányt folytat Magyarország ellen, és arról is beszélt, hogy a keresztények elleni diszkrimináció egyik példája, hogy a Lidl levette a termékeiről a keresztet.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!