A Spiegel legújabb száma arról írt nagy cikket, hogyan próbálják a szélsőjobboldali, populista pártok újraindítani a kampányt a Strache-botrány után. A cikkben sok újdonság nincs, leginkább arról szól, hogy Strache ügye megakasztotta őket, de a populisták azért jók, mert sokkal jobban használják a digitális eszközöket a hagyományos pártoknál.


Az érdekes rész a cikkbe az, amelyik Magyarországról szól. A Spiegel leírja, hogy az az érdekes ezekben az erőkben, hogy milyen szoros kapcsolatban állnak egy csomó külföldről érkezett támogatással. Magyarország például nem csak Oroszországgal, de a Trump-kormányzattal is. A lap szerint a magyarok már teljesen elszakadtak az EU érdekeitől a Közel-Keleten, és leginkább az amerikai érdekeket támogatják. Ezért nem tudták például diplomáciai hibaként elítélni a nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését az EU tagországai, miután Magyarország megvétózta.

A Spiegel szerint Magyarország kapu lett mindazoknak, akik belülről szeretnék gyengíteni az EU-t.

A lap leírja, hogy hiába dicsérte Trump Orbánt, a magyar miniszterelnöki iránti tisztelet már a múlté, mert kívülről azt látják, hogy a belpolitikájában és az igazságszolgáltatás szabadságában a magyarok elárulták az európai értékeket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!