A Nyugat- és Közép-Európa felett végigvonuló Ciara viharciklon több repülő útját is megnehezítette. A Big Jet Tv például élőben közvetítette a Facebook-oldalukon, ahogy az erős szél belekap a hatalmas repülőkbe, megdobja őket, mikor megkísérlik a leszállást a londoni Heathrow repülőtéren.

A hollandiai Schiphol repülőtéren is hasonló jelenetek játszódtak le, amikor az Air Europa Madridból Amszterdamba tartó járata éppen leszállni készült.

Egy holland férfi, Mark Haagen a repülőből készített egy felvételt arról, ahogy eluralkodik a pánik az utasokon, miközben a gép többszöri próbálkozásra sem tud leszállni a szélviharban.

A felvételen egy nő teljes pánikban sikoltozik, miközben a szél többször is erősen megdobja a repülőgépet.

hirdetés

A videót készítő férfi azt nyilatkozta az RTLNiuws holland hírportálnak, hogy a pilóta ötször is megkísérelte a leszállást, de nem tudta letenni a gépet, legutoljára már alig 150 méterre volt a kifutótól, amikor mégis visszatért a levegőbe.

"Az emberek sikítoztak és hánytak. A turbulencia hatalmas volt, minden vibrált és oda-vissza mozgott. A csomagok szerteszét repültek. Rendszeresen repülök, de ilyet még soha nem tapasztaltam"

- mondta az utas.

Miután a repülő képtelen volt leszállni, végül megfordult és visszatért Madridba.



hirdetés