A 23-szoros Grand Slam-győztes teniszező, Serena Williams egy magazinnak adott interjúban bevallotta, hogy a tavalyi US Open elveszített döntője után pszichológushoz járt, írja az MTI.

Elkezdtem pszichológushoz járni, mert válaszokra volt szükségem. Bár úgy éreztem, javul a helyzet, nem álltam készen arra, hogy ismét teniszütőt ragadjak

- mondta személyes hangvételű nyilatkozatában a Harper's Bazaar nevű internetes oldalon a 37 éves világsztár.

⚡️ @serenawilliams pens a candid essay for our August issue about standing up for herself, and becoming the strong woman, athlete, and mother she is today.https://t.co/8yVWKVG4SP

- Harper's Bazaar (@harpersbazaarus) 2019. július 9.

"Miért van az, ha a nők szenvedélyessé válnak, akkor érzelmileg túlfűtöttnek, őrültnek és irracionálisnak bélyegzik meg őket?" - tette fel a költői kérdést Williams, aki hozzátette, azóta elnézést kért akkori ellenfelétől, a japán Oszaka Naomitól.

Beláttam, ez az egyetlen módja a továbblépésnek. Bocsánatot kellett kérnem attól az embertől, aki ezt a leginkább megérdemelte

- utalt arra az amerikai teniszező, hogy viselkedésével tönkretette riválisa pályafutásának első igazán nagy pillanatát: amikor Oszaka átvette a győztesnek járó serleget, az amerikai közönség pfujolással adott hangot nemtetszésének.

"Naomi válasza könnyeket csalt a szemembe" - elevenítette fel a tavalyi történéseket Serena Williams, akinek Oszaka azt írta: harcoljon azért, amiben hisz.

A korábbi világelső amerikai játékos a tavalyi US Open fináléjának második szettjében összeveszett Carlos Ramos vezetőbíróval, aki büntetőponttal sújtotta azok után, hogy előbb tiltott edzői utasítást kapott, majd az ütőjét is összetörte. Később egy térfélcserénél a játékvezető megsértéséért Williams újabb intést kapott, a pályán pedig megjelent a tornaigazgató is, heves vita alakult ki, és a meccs 4:3 helyett egy büntetőgémmel 5:3-ról folytatódott.

A meglepetésnél csak a balhé volt nagyobb a US Open női döntőjében

Először nyert japán játékos GS-tornát, de mindenki arról beszél, hogy Serena Williamset keményen megbüntették a kirohanásai miatt.

Oszaka végül 6:2, 6:4-re nyert, pályafutása első Grand Slam-tornagyőzelmét aratva. Serena Williams a találkozó után nem fogott kezet Ramosszal, akit tolvajnak nevezett, tetteiért pedig összesen 13 155 fontos (4,7 millió forintos) pénzbüntetést kapott.

Nyitókép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!