Az Entertainment Weekly új száma hat különböző címlappal jelenik meg, mindegyiken másik amerikai hírességgel, a tematikája pedig a Pride hónap, így értelem szerűen az adott sztárok mind az LMBTQ közösség tagjai. Az egyiken Ruby Rose szerepel, aki tavaly amúgy nálunk forgatott - és elborzadva az egészségügytől megpróbált segíteni kórházainknak.

Ruby Rose tényleg megmenti a magyar egészségügyet: bevásárolt az állam helyett

Az ausztrál színésznőt feldúlta a magyar kórházak állapota, és szeretett volna tenni valamit. Tett.

Rose hamarosan Batwoman lesz a CW csatorna új, az Arrow, a Supergirl, meg a Flash univerzumán belül játszódó sorozatában, a karakter pedig, akárcsak képregénybeli eredetije, leszbikus. A színésznő elmondta a magazinnak a Just Jared szerint, hogy saját leszbikussága több kérdést is felvetett benne, ugyanis genderfluid, vagy sem nőként, sem férfiként nem határozza meg magát, kívül helyezve a társadalmi nemét a bináris meghatározáson. Leszbikus pedig ugye az, aki társadalmi nem alapján nő és a saját neméhez vonzódik.

Amikor kiderült, hogy én leszek Batwoman, még nem tudtam, hogy az, hogy genderfluid nő vagyok, az azt jelenti, hogy nem lehetek leszbikus, mert nem vagyok nő - nem vagyok így elég leszbikus.

Erre akkor többen fel is hívták a figyelmet a neten, amire csípőből Rose frusztráltan reagált, de aztán átgondolta a dolgot.

Első reakcióm az volt, hogy: Pfft! Aztán úgy voltam, várjunk csak, találjuk ki a megoldást. Hogyan tudom ezt jóvá tenni, mert ha valakit ez felzaklat, tudom kell, hogy miért és hogyan hozzam helyre. Ekkor azt mondtam, hogy én nő vagyok, aki nőként identifikálja magát. Nem vagyon transz. De ha a genderfluiditás azt jelenti, hogy nem identifikálhatom magam nőként bármikor, akkor azt hiszem, nem lehetek az.

Ugyanakkor nem teljesen biztos benne, hogy mi a pontos meghatározás rá, mert bár leginkább nőként tekint magára, nem igazán tud azonosulni teljesen továbbra sem a női társadalmi nemmel.

Talán rá kéne jönnöm, minek hívjam magam, valami olyannak, amivel nem lépek rá senki tyúkszemére. Olyant, amiben lehetek fluid a genderemet illetően, de továbbra is leszbikus vagyok, különben fogalmam sincs, hogy mi vagyok.

Kiemelt kép: Kevin Mazur/Getty Images, The CW Network


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!