Csak hibahatáron belüli eltérés van a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, a Momentum, valamint az MSZP támogatottsága között - derült ki a Publicus Intézet legfrissebb pártpreferencia-felméréséből, amelyet a Népszava megbízásából készített.


A reprezentatív kutatás szerint a Fidesz a biztos szavazó pártválasztók körében őrzi fölényét. Az összes megkérdezett 29 százaléka szavazna a kormánypártra egy most vasárnapi választáson, a Jobbikra és a DK-ra 8-8, az MSZP-re és a Momentumra 7-7 százaléknyian voksolnának.

A biztos szavazó pártválasztók 51 százaléka támogatná a Fideszt, ebben a kategóriában a DK 11 százalékra számíthatna, míg az MSZP-t, a Jobbikot és a Momentumot 10-10 százalék támogatja.

AZ LMP, a Mi Hazánk és a Kutyapárt 2 százalékos áll egyaránt ebben a kategóriában.

A kutatóintézet megjegyzi, hogy annak ellenére nem tudtak javítani támogatottságukon az ellenzéki pártok, hogy az utóbbi hónapokban azt márták, levsebben vannak, akik elégedettek a dolgok folyásával az országban.

A hosszú távú adatsor egyébként azt mutatja, hogy valamelyest többen elégedettek: 2015 júniusában 31 százalék volt azoknak az aránya, akik pozitívan értékelték a folyamatokat, most viszont már 44 százalék az arányuk. Ha minimálisan is, de továbbra is fölényben vannak azonban azok, akik szerint rossz irányba haladnak a dolgok. Ez a tábor négy éve még 66 százalékos volt, idén júliusban viszont már csak 45 százalékos.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!